Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Új év, új lakberendezési trendek

2020. 01. 18. 11:15:54

Minden új év új trendeket hoz magával, nem történik ez másképpen 2020-ban sem. Nézzünk meg néhány ötletet!

1. Természetes anyagok

Mindennapi életünkben egyre inkább körül vagyunk véve számtalan technikai eszközzel, így nem csoda, hogy igyekszünk visszatérni a természetes anyagokhoz otthonunkban. A természettel való kapcsolatot erősítheted textíliákkal, fából készült, akár rusztikus bútorokkal vagy zöld szín használatával. Használhatod az egész lakásban vagy akár csak egy helyiségben, biztosak vagyunk benne, hogy megnyugtató és pihentető légkört teremtenek otthonodban a természetes anyagok.

2. Klasszikus kék

Nincsen lakberendezés színek nélkül! Idén a klasszikus kék hódít. Még azok is szívesen nyúlnak hozzá, akik idegenkednek a színek használatától, hiszen a kék színt kényelmesen becsempészheted mindenféle dekorációs stílusba.

3. Lekerekített vonalak

Idén felejtsd el az éles, egyenes vonalakat és a sarkokat. Népszerűek lesznek a lekerekített formák, ami lágyságot kölcsönöz a bútoroknak és igen kényelmessé teszi őket. Ez nem csak a kanapékra vagy a székekre vonatkozik, hanem akár egy dohányzóasztalra is.

4. Rattan és fonott

A fonott és a rattan újjáéled, és a teraszokról bekúszik a lakásokba is. Ezek a természetes anyagok bohém hangulatúak, de minden dekorációs stílusban megállják a helyüket, ha ügyesen használod. A rattan bútorok izgalmas módon fejlődnek, miközben gyerekkorunkra emlékeztetnek bennünket.

5. Nem fehér konyha

A 2010-es években sokáig tartotta magát az a meghatározó tervezési trend, hogy a teljesen fehér konyha a divatos. Idén már elmozdulunk ettől, és nyitunk a természetes és színes bútorok felé. A fa és színes szekrények, polcok, konyhaszigetek lehetővé teszik, hogy tágas és vidám hangulatú legyen a konyhád! Ne korlátozd magad a teljesen fehérre, hiszen egyre inkább tendencia a merész színek bevállalása a konyhákban mint a sötétvörös, élénksárga vagy zöld.

Az új trendek használata elsősorban arról szól, hogyan építheted be azt saját stílusodba és a meglévő terekbe. Ne felejtsd, hogy nem feltétlenül kell az egész lakást újratervezed és újradekorálnod. Ha beillesztesz néhány elemet vagy ötletet, már teljesen átalakulhat, felfrissülhet a szobád. Melyik illeszkedik a saját életmódodhoz és személyiségedhez? Próbáld ki, amelyik tetszik!

(Forrás: homedit.com, goodhousekeeping.com)

Az oldal tetejére