Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyerekbútorok

Rendezés:

HLM-HAPPY FAIRY rózsaszín gyerekágy

86.990 Ft
Külső raktáron

HLM-HAPPY JUNGLE mintás gyerekágy

86.990 Ft
Rendelhető

WPM-Terence 90x200 szekrényágy

228.990 Ft
Rendelhető

TEMP-Emilio 135 sonoma-fehér gardróbszekrény

353.990 Ft
Utolsó 8 db külső raktáron

DEL-Farmer MR-15 gyerekágy leesésgátlóval

103.990 Ft
Rendelésre

DEL-Farmer MR-16 pelenkázó

37.990 Ft
Rendelésre

Egy gyermekszoba megtervezése mindig nagy örömmel jár, ugyanakkor nagy dilemma is. Sok kismama fantáziája lendül be és újszülött kislányának a rózsaszín -  vagy kisfiának a kék minden árnyalatát szeretné megjeleníteni a szobában.

Sokan azonban praktikusabban gondolkodnak és semleges színeket választanak. Ezek közül manapság egyre inkább népszerű a letisztult fehér, szürke vagy bézs szín. Mindenki a maga ízlésének megfelelő színt választ, a berendezések tekintetében azonban következő írásommal szeretnék picit segíteni.

 

Gyerekbútor - A gyermekszoba legfontosabb darabjai

 

Hogy mi legyen egy gyerekszobában, az a gyermek életkorától is függ. Egy újszülött kisbaba szobájában például a legfontosabb berendezések egy kiságy, a pelenkázóasztal, a kismamának egy szoptatós fotel, illetve egy szerkény a kisruháknak. Azonban ahogy nő a gyermek, úgy változnak a berendezések is.

Jobb, ha nem árulok zsákbamacskát és felkészítelek, hogy óvodás korára egy komplett szobafelújítás vár Rád. Gyermeked addigra ugyanis kinövi a kiságyát és egy magasságához igazodó gyermekágyra lesz szükségetek.

Praktikus megoldás lehet, ha egy szobában van testvérével, az emeletes ágy. Helytakarékosság szempontjából több hely marad a szobában, egyrészt a többi bútordarabnak, másrészt a gyerekeknek a játszásra. Otthon töltött idejük nagy részét, amikor nem az oviban vagy a suliban vannak, saját kis gyerekszobájukban töltik legszívesebben. Ez a maguk kis privát szférája. Éppen ezért fontos, hogy jól érezzék magukat ebben a szobában, de fontos az is, hogy mindennek legyen hely (a játékoknak, a ruháiknak, fekvőhelyüknek).

Az emeletes ágyba elrejthető az ágyneműtartó, illetve fiókos rekeszek, melyekbe fehérneműt, társasjátékokat is el lehet pakolni. Mindezen praktikai funkciói mellett a gyermekek hihetetlenül élvezik a felső ágyra való feljutást a lépcsőn, illetve a fenti ágyon való alvást.


Gyerekbútorok - Bekopogtat az iskola


Iskolás korú gyermekeknek elengedhetetlen kelléke a gyermekszobában az íróasztal.

A legjobb, ha az ablak elé tudod elhelyezni ezt a bútordarabot, hogy tanulásnál minél tovább természetes fény legyen. Vannak azonban több elemből álló gyermekbútorok. Az íróasztal köré építhető vagy helyezhető további elemeket is terveznek a bútorgyártók, hogy gyermeked szobájának berendezései is összhangban legyenek.

Ilyen például egy könyvespolc, mely az íróasztal fölé fúrva nagyon hasznos, kéznyújtásnyira éri el gyermeked a tanuláshoz szükséges könyveket. De egy akasztós vagy fiókos, polcos ruhásszekrény is egybeépíthető a tanulóasztallal. Természetesen nem feltétlenül szükséges, hogy egybe építsd ezen bútor elemeket, elhelyezheted őket a szoba négy különböző falához szétosztva is.

Ezen bútorok kiegészítője még a gyerekszékek, forgószékek. Hogy ne az étkezőből vagy konyhából kelljen mindig behozni egy széket a tanuláshoz, gyermeked is megérdemel egy kifejezetten erre a célra tervezett széket. A forgószékek között is megtalálható már, a gyermekek magasságához igazított méretű, illetve kárpitozású.

 

Gyerekbútor - Egyéb kiegészítők

 

Ha van elegendő helyed a gyermekszobában, különböző kiegészítőkkel dobhatod fel még a szoba hangulatát. Akármilyen hihetetlen is a sok játszásban vagy éppen a tanulásban a gyerekek is elfáradnak néha. Így a gyermekszobában egy babzsákot elhelyezve, egy kis pihenősarkot alakíthatunk ki számukra. Ebben gyermeked kipihenheti magát, kényelembe helyezve innen is nézheti a TV-t vagy egy olvasmányos könyvvel a kezében lazulhat picit.

A gyerekbútorok, illetve a gyerekszoba megtervezésekor úgy kell gondolkodj, mint egy háziasszonynak a konyha megtervezésekor. Olyan bútordarabokat kell válassz, amire gyermekednek szüksége lehet a mindennapokban. Már minden bútordarabból (ágy, szekrénysor, íróasztal, szék) létezik kifejezetten gyermekeknek tervezett darab, színvilágban, kárpitozásban,  illetve méretarányban.

Az oldal tetejére