Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bárszék

Azt hinnéd hogy a bárszék kizárólag a szórakozóhelyek kelléke? Már rég nem így van!

Manapság rengeteg forma és design érhető el a bárszékek piacán, mellyel lakásod hangulatát bármikor feldobhatod.

Ha gyakran tartasz kisebb családi összejöveteleket vagy a barátaid rendszeresen átugranak hozzád egy italra, a bárszék a lakásodban kötelező darab lesz! 

Görgess lefelé és nézz körbe kínálatunkban!

Rendezés:

A bárszékek története

 

A bárszék is, mint sok minden más, Amerikában született. 

Először a lokálok, kocsmák, klubok elengedhetetlen kelléke volt, majd a 60-as évek lakásépítési boomja és a tipikus nagyméretű kertvárosi házak terjedésével jött divatba a lakóingatlanokban. 

Ekkor jelentek meg először tömegesen a konyhaszigettel felszerelt konyhák, a módosabb házakban a vendégek fogadására és kínálására szolgáló bárpultok és hozzájuk tartozó magasított székek.

Hazánkban, hasonlóan a tengerentúlhoz először a szórakozóhelyek, bárok kelléke volt és a rendszerváltást követően vált a bárszék az otthonok részévé, mely jól mutat mind a nappaliban, mind az étkezőben.

 

Bárszék és bárpult - a családi, baráti összejövetelek színtere

 

Tapasztalatunk, hogy egy családi vagy baráti találkozó alkalmával a vendégek döntő többsége szívesen választja a bárpultot és a bárszéket a beszélgetés, a kellemes időtöltés helyszínéül. 

Egy bárszéken ülve kevésbé érződik a feszengés, sokkal kötetlenebb a forma és a hangulat mint egy ünnepélyesen megterített asztal körül.

 

Bárszék kis lakásban...

 

Ha kis lakásban nincs elegendő hely külön étkezőasztal és székek elhelyezésére vagy csak nagyon korlátozott mértékben, kiváló alternatíva lehet egy olyan konyhapult kialakítása, amelyhez egy vagy mindkét oldalról bárszék illeszthető. 

Nagyszerűen váltja ki az ilyen bárpult az étkezőasztal, vagy reggelizőhely funkciót, de térelválasztó elemként is jó szolgálatot tesz.

 

És nagy lakásban…

 

Ha a rendelkezésre álló tér elegendő, a bárszék és bárpult önálló, hagyományos funkciót is betölthet, amely főleg akkor lesz használatban, ha nagyobb baráti vagy családi társaság tartózkodik nálatok. Itt lehet a legjobbakat sztorizni, beszélgetni és kínálgatni az utazások során beszerzett vagy akár házilag készített italkülönlegességeket.

 

A bárszék magassága

 

Bárszéket mindig a hozzá tartozó bárpult magasságához válasszunk! 

Nagyon fontos, hogy a konyhapult vagy a bárpult magassága min. 25-30 cm-el haladja meg a bárszék ülőfelületének magasságát. 

Ez a különbség biztosítja azt, hogy a legtöbb átlagos magasságú ember kényelmesen el tudjon helyezkedni és meg tudja támasztani könyökét a munkapulton.

Léteznek gázrugós kivitelű, állítható székek is, itt a pozíció és a kényelmes beállítás szabadon változtatható az adott személy magasságához.

Az egészséges tartás és a kényelmes időtöltés érdekében a legjobb választás minden esetben a deréktámlával és/vagy a lábtartóval rendelkező típusok vásárlása. 

Ezek a funkciók biztosítják hogy jól érezd magad ebben az ülő pozícióban és ne fájjon utána semmilyen testrészed. 

 

fém bárszék modern köntösben

 

Ha más jellegű konyhai bútorra van szükséges, lépj vissza a főmenüben.