Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Előszobabútorok

Előszoba bútort keresel vagy épp felújítod az előszobád?

Érdekelnek a legtutibb polcos szekrények, előszoba falak? Szeretnél egy kiválóan pakolható, praktikus cipős szekrényt a lakásba?

Válogass kedvedre modern és hagyományos előszoba bútoraink között és találd meg a stílusodhoz illőt! Görgess le és tekintsd meg kínálatunkat!

Rendezés:

ATR-Talented polcos szekrény

54.990 Ft
Külső raktáron

UNI-Desi tükrös szekrény fehér/tölgy

46.990 Ft
Rendelhető

UNI-Desi polcos szekrény fehér

50.990 Ft
Rendelhető

UNI-Jara cipőszekrény fehér

43.990 Ft
Külső raktáron

UNI-Milos fogas fehér tölgy

15.990 Ft
Külső raktáron

UNI-Soles 2 fiókos cipőszekrény fehér tölgy

25.990 Ft
Rendelhető

UNI-Desi cipőszekrény fehér tölgy

30.990 Ft
Rendelhető

UNI-Polcos cipőszekrény fehér tölgy

33.990 Ft
Külső raktáron

UNI-Varo 3 fiókos cipőszekrény fehér tölgy

39.990 Ft
Külső raktáron

COR-Alvin 80 cm széles türkrös előszobafal

84.990 Ft
Utolsó 1 db külső raktáron

NID-B2 cipősszekrény, sonoma

36.990 Ft
Utolsó 1 db külső raktáron

NID-B3 cipősszekrény, fehér

45.990 Ft
Utolsó 5 db külső raktáron

NID-Genar előszobafal, beton

63.990 Ft
Külső raktáron

NID-Rubin cipősszekrény, tölgy

54.990 Ft
Utolsó 5 db külső raktáron

NID-Rubin tükrös fogas, tölgy

29.990 Ft
Utolsó 2 db külső raktáron

NID-Campiona cipősszekrény, fehér

51.990 Ft
Utolsó 2 db külső raktáron

NID-R60 polcos szekrény, fehér

40.990 Ft
Utolsó 5 db külső raktáron

NID-R60 polcos szekrény, sonoma

40.990 Ft
Utolsó 2 db külső raktáron

NID-R80 polcos szekrény, fehér

44.990 Ft
Külső raktáron

NID-Merida cipősszekrény, tölgy

47.990 Ft
Külső raktáron

NID-Merida tükrös fogas, fehér

27.990 Ft
Utolsó 4 db külső raktáron

NID-Stefan 3X3 térelválasztó polc, sonoma

46.990 Ft
Utolsó 3 db külső raktáron

NID-2F modern fogas, matt fehér

19.990 Ft
Külső raktáron

NID-RS-80 Betti szekrény, fehér

92.990 Ft
Utolsó 3 db külső raktáron

NID-Rubin előszobafal, fehér

82.990 Ft
Utolsó 2 db külső raktáron

NID-Merida előszobafal, fehér

64.990 Ft
Utolsó 4 db külső raktáron

Előszoba bútorok szerepe

 

Egy ház vagy lakás bejárati ajtaját átlépve elsőként az előszobába érsz. Ez a helyiség kelti benned az első benyomást. Az itt fogadott látvány alapján fogalmazódik meg benned az első vélemény. Érdemes tehát ennek a helyiségnek a berendezésekor is gondos figyelmet fordítanod a bútorok kiválasztására.

Egy előszoba nem foglal magába különösebben nagyobb teret. Funkcióját tekintve is talán csak annyi, hogy ne rögtön a nappaliba vagy étkezőbe érkezzél. A berendezést sem kell túlgondolnod, hiszen leginkább csak átjáróként használod.

Otthonodat elhagyva, vagy akár hazaérkezve, itt vetkőzöl le. Éppen ezért szükséges egy – egy bútordarab, mely a cipők tárolására, vagy kabátok felakasztására alkalmas. Mindezeket foglalja magába egy előszobabútor.

 

Előszoba bútorok - A helyiség méretéhez válassz bútort​

 

A nagyon pici helyiségekbe nem érdemes hatalmas előszobabútorokat betervezni. Hiszen itt is fontos szem előtt tartani, hogy kényelmesen tudj közlekedni.

Egy akasztós fogas alá egy kisebb cipősszekrény - melyre akár le is tudsz ülni, hogy kényelmesen fel tudd venni a cipődet – éppen elég.

Az egy picivel nagyobb helyiségbe azonban már akár egy előszobafalat is felfúrhatsz az egyik üres falfelületre. Ezekhez tartozik általában egy nagyobb tükrös rész, melyben még egy utolsó pillantást vethetsz magadra munkába indulás előtt.

Ezeknek a szobafalaknak a cipőtároló részük különböző magasságú és mélységű lehet. Minél magasabb, annál több polcot tartalmaz így annál több cipőt tudsz benne tárolni. Vannak azonban igen keskeny mélységű cipőtárolók is, melyek ajtaját ha megbillented, a helytakarékosságot kihasználva a cipők szinte függőlegesen lógnak a polcokon.

Az akasztós rész felett lehet még egy polc, ahol kesztyűket, sálakat, akár kalapokat, sapkákat is tárolhatsz. Ugyanakkor mindezeket egy-egy fiókba is elrejtheted, ha olyan az előszobafal kialakítása.

 

 

Előszoba bútorok - a fiókok hasznossága

 

A fiókok több szempontból is hasznos elemei az előszobafalnak. Lakáskulcsot, kocsikulcsot, kapukulcsot tárolhatsz bennük. Vagy napszemüveget, pénztárcát, esetleg személyes iratokat, számlákat melyeket a postaládából kiszedve biztonságos helyen tudhatsz majd. A nagyobb előszobákba egyedi készítésű, beépített szekrényt is tervezhetsz, illetve megálmodhatsz.

A padlótól a plafonig beépítheted az egész teret. Nem fogja összenyomni a helyiséget, kényelmesen fogsz tudni közlekedni. Ha egy ilyen előszoba szekrénnyel tervezel, mindennek fog hely jutni.

 

Kialakíthatsz akasztós részt, mellé egy akár egy egész alakos álló tükrös részt, fiókokat, polcokat. Ezekben az előszobafalakban egész éven át tárolhatod az évszaknak éppen megfelelő kiegészítőket. Nem kell a gardróbszekrényből előtúrnod minden tél elején a vastagabb sálakat, kesztyűket, itt kéznél lesznek minden évszakváltáskor.

 

 

Előszoba bútorok - jó ha van hova leülni 

 

Egy nagyobb előszobabútorba bátran kialakíthatsz egy kis „pihenő” padot, melyre kényelmesen ülve tudod fel vagy levenni a cipődet. Ezeknek az ülőhelyeknek finom, puha tapintású kárpitot választhatsz, mely a nagy bútorrengetget meg fogja picit bolondítani. A pad aljába pedig, ajtaját lehajtva vagy oldal irányba elcsúsztatva elrejtheted a cipőket.

Az előszoba berendezésekor mindenképp vedd figyelembe a helység adta lehetőségeket. Figyeld meg honnan nyílik például a bejárati ajtó. Ha kinyitod azt, fontos hogy ne legyen útba az előszobafal, ne nyisd neki. Balesetveszélyes is lehet, ha valaki még a kabátjáért nyúl az előszobafalhoz, miközben valaki rányitja a bejárati ajtót. Hasznos figyelembe venni és megtartani bizonyos kényelmi távolságokat.

 

Nem ajánlatos például ugyanarra a falra akasztani az előszobafalat, ahonnan nyílik a bejárati ajtó. Mindig az ellentétes falra helyezd el. Az ajtón belépve ugyanis így egy üres falfelületet fogsz megpillantani, nem a kabátokkal tele akasztott fogast.

Az előszobafal praktikus bútordarab vendégváráskor is. A vendégek levetett kabátjait szépen felakaszthatod, szimbolikusan keretet adva a látogatásnak. Érkezéskor ennél a bútordarabnál fogadtad, távozásakor öltözködés közben pedig válthattok még pár szót búcsúzóul.

Az oldal tetejére