Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fa bárszék

Azt hinnéd hogy a fa bárszék kizárólag a szórakozóhelyek kelléke? Már rég nem így van!

Manapság rengeteg forma és design érhető el a bárszékek piacán, mellyel lakásod hangulatát bármikor feldobhatod.

Ha gyakran tartasz kisebb családi összejöveteleket vagy a barátaid rendszeresen átugranak hozzád egy italra, a fa bárszék a lakásodban kötelező darab lesz! 

Görgess lefelé és nézz körbe kínálatunkban!

Rendezés:

A bárszékek története

 

A bárszék is, mint sok minden más, Amerikában született. 

Először a lokálok, kocsmák, klubok elengedhetetlen kelléke volt, majd a 60-as évek lakásépítési boomja és a tipikus nagyméretű kertvárosi házak terjedésével jött divatba a lakóingatlanokban. 

Ekkor jelentek meg először tömegesen a konyhaszigettel felszerelt konyhák, a módosabb házakban a vendégek fogadására és kínálására szolgáló bárpultok és hozzájuk tartozó magasított székek.

Hazánkban, hasonlóan a tengerentúlhoz először a szórakozóhelyek, bárok kelléke volt és a rendszerváltást követően vált a bárszék az otthonok részévé, mely jól mutat mind a nappaliban, mind az étkezőben.

 

Fa bárszék

 

Már az anyaghasználat is klasszikus, akárcsak a forma. Ezek a darabok örök érvényűek, általában jól passzolnak a szintén fából készült bútorokhoz.

Megjelenésükben elegánsak, kiválóan alkalmasak akár egy helyiségrész kiemelésére is.

Fa bárszéket szövet és műbőr kárpitozással is találhatsz. A textilbőr könnyebben tisztítható, a szövet pedig tartósabb.

A fa bárszékek magassága fix, nem fogsz tudni állítani rajta, így még fontosabb, hogy a számodra ideális magasságút válaszd közülük.

Ha kerek fémes formák nem a Te világod és amúgy is jobban tetszenek a szórakozóhelyekről ismert fix bárszék megoldások, akkor a fa bárszék a Neked való.

 

Fa bárszék és bárpult - a családi, baráti összejövetelek színtere

 

Tapasztalatunk, hogy egy családi vagy baráti találkozó alkalmával a vendégek döntő többsége szívesen választja a bárpultot és a bárszéket a beszélgetés, a kellemes időtöltés helyszínéül. 

Egy bárszéken ülve kevésbé érződik a feszengés, sokkal kötetlenebb a forma és a hangulat mint egy ünnepélyesen megterített asztal körül.

 

Fa bárszék kis lakásban...

 

Ha kis lakásban nincs elegendő hely külön étkezőasztal és székek elhelyezésére vagy csak nagyon korlátozott mértékben, kiváló alternatíva lehet egy olyan konyhapult kialakítása, amelyhez egy vagy mindkét oldalról bárszék illeszthető. 

Nagyszerűen váltja ki az ilyen bárpult az étkezőasztal, vagy reggelizőhely funkciót, de térelválasztó elemként is jó szolgálatot tesz.

 

És nagy lakásban…

 

Ha a rendelkezésre álló tér elegendő, a bárszék és bárpult önálló, hagyományos funkciót is betölthet, amely főleg akkor lesz használatban, ha nagyobb baráti vagy családi társaság tartózkodik nálatok. Itt lehet a legjobbakat sztorizni, beszélgetni és kínálgatni az utazások során beszerzett vagy akár házilag készített italkülönlegességeket.

 

A fa bárszék magassága

 

Bárszéket mindig a hozzá tartozó bárpult magasságához válasszunk! 

Nagyon fontos, hogy a konyhapult vagy a bárpult magassága min. 25-30 cm-el haladja meg a bárszék ülőfelületének magasságát. 

Ez a különbség biztosítja azt, hogy a legtöbb átlagos magasságú ember kényelmesen el tudjon helyezkedni és meg tudja támasztani könyökét a munkapulton.

 

Amennyiben mégsem állítható bárszékre van szükséged, lépj vissza a Bárszékek menüpontba!

Az oldal tetejére