Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gardróbszekrények

Gardróbszekrényt keresel, vagy épp felújítod a hálószobád?

Érdekelnek a legtutibb gardróbok, hálószoba szekrények? Szeretnél egy kiválóan pakolható, praktikus elhúzhatós vagy ajtós szekrényt ruháidnak a lakásba?

Válogass kedvedre modern és hagyományos gardróbszekrényeink között és találd meg a stílusodhoz illőt! Görgess le és tekintsd meg kínálatunkat!

Rendezés:

COR-Geralt 160 cm gardróbszekrény, sonoma

152.990 Ft
Külső raktáron

ATR-Talented polcos szekrény

54.990 Ft
Külső raktáron

UNI-Desi polcos szekrény fehér

50.990 Ft
Rendelhető

NID-Rómeó 120 szekrény, fehér

167.990 Ft
Utolsó 1 db külső raktáron

NID-Rómeó 80 szekrény, fehér

124.990 Ft
Utolsó 5 db külső raktáron

NID-Ferro 180 szekrény, tolóajtós gardróbszekrény, tükörrel, fehér

224.990 Ft
Utolsó 2 db külső raktáron

NID-SD-50 ruhásszekrény, tölgy

71.990 Ft
Utolsó 1 db külső raktáron

NID-Ferro 235 ruhásszekrény akasztós és polcos résszel, matt fehér

280.990 Ft
Utolsó 1 db külső raktáron

NID-SS-90 szekrény, gardróbszekrény, tükörrel, sonoma

128.990 Ft
Utolsó 1 db külső raktáron

TTK-Alicia gotland tölgy ruhás szekrény

125.990 Ft
Külső raktáron

TTK-Alicia szürke tölgy ruhás szekrény

125.990 Ft
Külső raktáron

BAL-Nepo sonoma-fehér sarokszekrény

186.990 Ft
Rendelhető

TTK-Maxi sötét sonoma - világos sonoma gardróbszekrény

306.990 Ft
Külső raktáron

TTK-Maxi concordia tölgy - cortona tölgy gardróbszekrény

306.990 Ft
Külső raktáron

TTK-Maxi sötét szürke - antracit szürke gardróbszekrény

306.990 Ft
Külső raktáron

TTK-Maxi sötét szürke - fehér gardróbszekrény

306.990 Ft
Külső raktáron

DEV-James 140 magasfényű fehér tolóajtós gardróbszekrény

340.990 Ft
Külső raktáron

A hálószobád berendezéseinek kiválasztása során, az egyik legfontosabb bútordarab az ágy. De ugyanilyen hangsúlyos bútordarab a gardróbszekrény.

Sőt! Sok nőt, ha megkérdeznénk melyik a kedvenc bútordarabja, nagy többségük a gardróbszekrényt válaszolná. Azonban nem csak a nők, hanem a férfiak is szeretnek öltözködni illetve a szép, igényes ruháikat rendezetten tárolni.

Éppen ezért szükséges nagyobb figyelmet fordítani a gardróbszekrény megtervezésére, hiszen az ebbe fektetett idő később megtérül.

 

Gardróbszerkény méretek

 

A gardróbszekrény méreteinek kiválasztása során több tényezőt kell figyelembe venned. Elsődleges szempont, hogy mekkora helyed van a hálószobában, mekkora méretű szekrény fér még el kényelmesen.

Magasságuk általában 200 cm feletti, 215 cm, 236 cm de akár 260 cm magasak is lehetnek, ha a szoba belmagassága megengedi. Szélességük is igen széles skálán mozog, hiszen a 80-90 cm-estől kezdve, a 120-150 cm-esen át, egészen a 250 cm-ig, sőt a 268 cm-es szélességűig megtalálsz a repertoárban. A legnépszerűbb talán a kétajtós 150 cm-es gardróbszekrény és a bőséges helyet kínáló háromajtós 250 cm-es gardróbszekrény.

 

Gardróbszekrény - Egyedi méretek

 

Ha teljes egészében szeretnéd kihasználni helyiséged minden szabad pontját azt ajánlom, egyedi gyártású gardróbot készíttess. Hiszen akkor saját méreteidre tudják tervezni azt, a padlótól a plafonig ki fogod tudni használni a helyet.

Második legfontosabb szempont a gardrób méretének kiválasztásakor, hogy mennyi mindent szeretnél elpakolni benne. Ruhákat, fehérneműket, ingeket, cipőket, törölközőket, ágyneműhuzatokat - esetleg vendég ágyneműt, plusz kispárnákat.

 

Gardróbszerkény - Akasztós, fiókos, polcos kialakítások

 

Ha már eltervezted mit szeretnél a gardróbodba pakolni, elkezdheted megtervezni milyen legyen a belső kialakítása. Tervezhetsz akasztós részeket, fiókokat, illetve polcokat. Ezekből mindegyikből annyit tervezz, hogy elegendő legyen. Ezek számának meghatározásához saját magad szokásaiból meríts ötlet.

Hogy szereted, illetve hogy szeretnéd tárolni ruháidat? Összehajtogatva, vagy inkább vállfára akasztva, lógatva.

 

Az akasztós rész kialakításánál fontos a vállfák méreteivel tervezned. A szerkény mélysége akkor megfelelő mélységű, ha a vállfákat felakasztva azok szépen, szellősen, párhuzamosan lógnak egymás mellett.

Az akasztós rész tervezésénél szintén hasznos lehet, ha leméred a ruháid hosszúságát, hogy később felakasztva azok kényelmesen ki tudják lógni majd magukat, ne feküdjenek el a szekrény aljában.

 

A polcok számát és azok méreteit úgy határozd meg, hogy előre tervezd el, mit szeretnél rájuk pakolni. Hány darab és milyen vastagságú pulcsit szeretnél behajtogatni, egymásra fektetve bepakolni. Esetleg egy polcra több stócot szeretnél pakolni egymás mellé.

A fiókos részekbe általában a fehérneműk, zoknik, harisnyák szoktak kerülni, esetleg összehajtogatva övek, nyakkendők. Egyre több fiókrendezőt lehet kapni a bútoráruházakban, melyek még átláthatóbbá teszik ezekbe a fiókokba a pakolást, még rendezettebb hatást keltenek.

 

Gardróbszekrények - Pakolási tanácsok

 

Hogy hova mit tervezel elhelyezni, az teljes mértékben rajtad múlik. Praktikus viszont a fiókos rekeszeket maximum derékmagasságig tervezned. Hiszen, ha egy fejed felett lévő fiókból kell elővadásznod reggelente a zoknit, nem biztos, hogy egyből megtalálod majd a párját.

A polcos részeket nyugodtan tervezheted a gardróbszekrény egészébe, a padlótól a plafonig. Ebben az esetben nem fog gondot okozni, ha nem is érsz el karnyújtásnyira egy-egy polcot. A magasabban levő polcokra pakolhatsz olyan dolgokat, melyekre nincs minden nap szükséged, pl. ágyneműket, törölközőket.

Az akasztós kialakítású részeknél pedig már nem csak fixen beépített akasztók léteznek. Vannak úgynevezett teleszkópos ruhaliftek, melyek segítségével az akasztó közepén egy húzókar segítségével magad felé húzhatod a felakasztott ruhákat. Így kényelmes magasságba húzhatód az akasztót, és mindenféle nyújtózkodás nélkül emelheted le a kiválasztott ruhadarabot.

 

Külső kialakításuk, annak előnyei, hátrányai (kinyitós, tolóajtós verziók)

 

A gardróbszekrények ajtajainak kiválasztásánál választhatsz tolóajtósat vagy a hagyományos nyitós változatot. Az elhúzható ajtók esetében is létezik több lehetőség.

Egy-egy nagyobb felületű ajtólapot megtördelhetnek több részre. Ebből egy részt akár tükörrel fedve is kombinálhatnak. De egy nyitós ajtajú szekrény belsejébe is belecsempészhetsz egy teljes alakos álló tükröt.

A tolóajtós szekrénynél azt vedd figyelembe, hogy a teljes gardróbod tartalmát sosem fogod átlátni, hiszen egyik ajtó mindig a másik fedésében lesz. Ez van, akinek picit bosszantó lehet, de ezek a könnyen gördülő ajtók úgy siklanak, mit kés a vajban.

A gardóbszekrényedet minden esetben úgy alakítsd ki és úgy rendezd be, hogy neked kényelmes és átlátható legyen. Öltözködéskor kitárva vagy elhúzva az ajtókat nagy segítség, ha szépen átlátod az egész ruhatáradat, így könnyebben meg tudod tervezni, mihez mit szeretnél felhúzni.

Vállfán szárítva majd tárolva a ruhák (nem csak ingek, nadrágok, de felsők, szoknyák is) kevésbé gyűrődnek, így egy személyes jó tanácsként abból tervezz nyugodtan többet.

 

Ha más típusú hálószoba bútort keresel, lépj vissza a főmenübe.

Az oldal tetejére