Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pavilonok, árnyékoló, előtetők

Válogass a legkülönfélébb pavilonok, árnyékolók és előtetők között!

KAP Bútor Webáruházunkban megtalálod amit keresel.

Görgess tovább és fedezd fel kedvenc bútorodat álmaid kertjébe!

Rendezés:

Pavilonok, árnyékolók és előtetők

 

A terasz házunk egyik igen meghatározó helyisége. Különböző méretű teraszt építhetünk a házhoz, attól függően milyen célunk van vele, illetve mik a lehetőségeink a beépítés szempontjából. Léteznek nagyon pici teraszok, épp csak hogy a bejárat előtti teret hosszabbítják meg vele. De sokan építenek például hatalmas teraszokat, mely a hátsó bejáratot hosszabíthatja meg, illetve köti össze a kerttel.

Bármekkora teraszt is építesz, egy pergolát vagy legalább egy előtetőt mindenképp érdemes fölé építened. Lássuk miből válogathatsz.

 

 

Előtető anyagválasztás

 

Vegyük először sorra, milyen anyagok közül választhatsz. A pergolák vagy előtetők esetében két dolgot kell megkülönböztetni. Beszélhetünk külön a váz szerkezetről, illetve magáról a tetőről – mely konkrétan fedelet ad a teraszod fölé. 

 

 

A váz adja magát a szerkezet

 

Ez a váz készülhet alumíniumból, fémből, acélból. Vagy ha szeretünk a természetes anyagoknál maradni, akkor maradhatunk a fánál és ne lepődj meg, de akár a kötélnél is. Mindenképp masszívabb szerkezetet nyújt egy alumíniumból vagy acélból készült váz.

Ennél azonban azzal is számolnod kell, hogy nehezebb is lesz összességében a teljes tetőrendszer. Ezért a felszerelésnél mindenképp kérd ki szakember véleményét, hogy mekkora csavarokkal kell felerősítsd, illetve a ház falához biztosítanod a tető vázát.

Ha például fa nyílászáróid vannak a házon, azokhoz jobban fog passzolni egy fa előtető. A fánál pedig azzal kell számolj, hogy az idő haladtával majd után kell kezelned a fa felületet. Az utánkezelés persze az aluminimum vagy fém vázak esetében is előfordulhat – gondolok itt egy rozsdamentes festékkel történő átfestésre.

 

 

A váz kiválasztása után érdemes magát a tetőszerkezet anyagát kiválasztani

 

A polikarbonát anyag egy víztiszta, átlátszó anyag. Jó optikai tulajdonságokkal, hő – és ütésállóképeségekkel rendelkező anyag. Egyszerűsítve mondhatjuk úgy is, hogy tulajdonképpen műanyag. Sokan a napszemüvegek lencséjéhez hasonlítják ezt az anyagot. Előnye a súlya. Ellentétben az üveggel. 

Üveget is lehet választani előtetőnek. Azonban tudni kell, hogy üvegházhatást fog kelteni. Egy nagyobb felületre feltéve, a nap melegét nem hogy ki fogja szűrni, hanem ellenkezőleg, éppen inkább fel fogja erősíteni. Így az üveg tető alatti tartózkodás huzamosabb ideig nem lesz túl kellemes. Üvegből készült előtetőt maximum csak kis felületre ajánlunk, egy bejárati ajtó fölé maximum. Ott csak annyi funkciója lesz az előtetőnek, hogy a vendég várakozhasson valahol az ajtónyitásig.

Teraszok fölé a legkönnyebb és talán legolcsóbb megoldás is, ha szövetből húzunk ki egy pergolát. Megszűri a nap sugarait, így nyugodtan tölthetünk órákat is a teraszon ücsörögve. Illetve nem a legjobb a vízálló illetve vízmegtartó képessége, de egy ideig nem ereszti át az esőt sem.

 

 

Előtető típusok

 

Weboldalukon alapjába véve két típusú pergola között válogathatsz. Az aluminimum pergola átlátszó polikarbonáttal vagy szürke polikarbonáttal változat között. Az átlátszó színű polikarbonát bármilyen színű házhoz párosítható.

A szürke színű polikarbonát egy picit kötöttebb, de nem kell megijedni tőle sem. Igazából ha a két típust egymás mellé tesszük, akkor látható a különbség. Így nyugodt szívvel ajánljuk a szürke változatot is bármilyen színű házhoz.

 

 

Előtető méretek

 

Általában az ajtók méretéhez igazodva található meg különböző méretű pergola. 314x305 cm-es, 436x305 cm-es változat, egészen az  557x305 cm vagy 618x305 cm-es kivitelig.

Az előtető méretét úgy válaszd ki, hogy szélesebb legyen, mint a nyílászáród szélessége. Azonban akkor sem kell kétségbe esned, ha felszerelve picinek látod arányaiban a két elemet (nyílászárót és az előtetőt). Hiszen weboldalunkon pótpanelt is vásárolhatsz a későbbiekben, amennyiben nem vált be az elsőre kiválasztott méret.

Egy előtető sok esetben hasznos. Nem mindegy a méretet, színe, de weboldalunkat böngészve Te is megtalálhatod a Neked megfelelőt. 

 

Ha más jellegű kerti bútorra gondoltál, kattints vissza a felsőbb kerti bútorok menübe

 

előtetők és árnyékolók

Az oldal tetejére