Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fésülködő asztalok

Fésülködő asztalt keresel, vagy épp egy sminkes sarok kialakítását tervezed?

Érdekelnek a legtutibb fésülködő asztalok, székek, sarkok? Szeretnéd magad elkészíteni a saját frizurádat vagy sminkedet?

Válogass kedvedre modern és hagyományos fésülködő szerkényeink között és találd meg a stílusodhoz illőt! Görgess le és tekintsd meg kínálatunkat!

Rendezés:

A fésülködő asztalok az utóbbi néhány évben ismét egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A hölgyek körében mindig is népszerű volt ez a bútordarab, azonban néhány stílussal nem illett össze.

Elsőként talán az 1800-as években játszódó filmekben láthatod feltűnni ezt a nők által legkedveltebb és legnőiesebbnek mondható bútordarabot. De hogy és miért tért vissza újra a „köztudatba”?


 

Régen mi volt a fésülködőasztalok funkciója?
 

A Sissy filmekből, vagy a Charlotte Bronte regények megfilmesített változataiban biztos Te is emlékszel azokra a jelenetekre, amikor a hölgyek ülnek és reggelente illetve esténként fésülködnek ennél az asztalnál.

Ebben az időben nem voltak még fodrász szalonok, viszont az előkelő hölgyek díszesebbnél díszesebb kontyokat hordtak. Mindezeket a hajkoronákat a szolgálólányaik készítették el nekik ezeknél az asztaloknál ülve. Szinte rituálészerűen fésülték úrnőjüket nap mint nap. Ebben az időben a felsőbb osztályok rétegei között volt népszerű a fésülködő asztal. Éppen ezért mondhatjuk, hogy az előkelőséget, az eleganciát tükrözik.


 

Ma miért szeretjük, hogy tért vissza a „köztudatba” ?
 

A színházak öltözőiben mindig is megtalálható volt ez a bútordarab. Idővel egyre népszerűbbé vált a sminkesek, fodrászok körében is.

A mai modern, felgyorsult világban pedig mindenki egyre több mindent szeretne csinálni, tanulni. Illetve nem feltétlenül van időnk elmenni a kozmetikába egy szép smink kedvéért. Mi magunk készítjük el saját frizuránkat vagy sminkünket. A fürdőszoba tükre előtt, a mosdókagyló fölé hajolva is megtehetjük ezt, de mindez sokkal kényelmesebb egy fésülködő asztalnál ülve.
 

 

Miért hasznos egy fésülködőasztal?

 

A fésülködő asztalokhoz általában rendkívül puha ülőalkalmatosságot terveznek a bútorgyártók. Nem mellesleg ezek az általában bársony borítású, négy lábú kis székek a hálószobában egy plusz ülőhelyet is testesítenek meg. Illetve egy külön szépítkező sarkot is kialakíthatunk ezáltal a hálószobánkba.

Az asztal fiókos rekeszeibe az éjszakai krémektől kezdve mindenféle sminkcuccot, hajkefét rejthetsz el. De a szépítkezéshez használt kiegészítőktől kezdve egészen az ékszerekig bármit tárolhatsz bennük.


 

Milyen típusú fésülködőasztalok vannak?
 

Többféle kialakítású fésülködőasztalt találhatsz meg a piacon. Az asztal végégbe minden esetben egy tükör van beépítve. Ezeknek különböző formái lehetnek: kör, ovális, négyzet alakú vagy téglalap.

A fixen beépített tükrös megoldások mellett vannak olyan asztalok is, melyekbe az asztal fedlapjába építik be a tükörfelületet és azt lehajtva sima asztallá változtathatod egy mozdulattal kedvenc bútordarabod.

A fix tükrök köré pedig, segítve azt hogy még jobban lásd magad, világítást építenek be. Ezt tehetik egy mai modern LED szalaggal, vagy a klasszikus villanykörtés megoldás segítségével.

 

 

Mely stílus hordozója manapság egy fésülködőasztal?
 

Ezek a villanykörtés megvilágítású fésülködő asztalok picit hollywood-i stílust kölcsönözhetnek az asztalnak. Világsztárnak érezheted magad, ahogy a tükörbe nézel majd. A LED világítással pedig a letisztult, minimál stílust kölcsönözheted hálószobádnak.

A tükörbe épített nyomásérzékelővel kapcsolhatod ki vagy be a LED fényt, melynél modernebb megoldást nem igen tudok elképzelni. Akik a hagyományos vonalat követik, azok is megtalálnak néhány romantikus, vintage stílusú, gazdag díszítésű kiegészítőt.

Bármilyen stílusú fésülködő asztalt választasz, az biztos, hogy ehhez az asztalhoz ülve királynőnek érezheted majd magad. Legyen mai modern vagy cirádákkal díszített hagyományos stílusú az eleganciát, a luxust fogja sugározni.

Arról nem is beszélve, hogy egyre több selfie és instagram poszt készül ezeknél az asztaloknál ülve a jó megvilágítás miatt. Ha Te is beszerzel egyet, a like-okat is sorra gyűjtöd majd! 

 

Ha más típusú hálószoba bútort keresel, lépj vissza a főmenübe.