Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fotelek - KAP Bútor webáruház

Rendezés:

HLM-AMORINITO fotel, rózsaszín

112.990 Ft
Rendelhető

Egy fotelről mindenkinek más jut eszébe.

 

Van, aki a TV nézést köti össze ezzel a bútordarabbal, férfiak egy jó foci meccset szeretnek nézni kedvenc ülőhelyükből, egy kismama akár a szoptatás élményét is kötheti egy kényelmes fotelhez. Mindenki más és más élményt fűz egy fotelhez. De abban mindannyian egyetértünk, hogy egy jó fotel nélkülözhetetlen kelléke kell legyen lakásunknak.

 

Fotelek - De milyen is a jó fotel?

 

Elsőként fontos meghatároznod azt, mire szeretnéd használni. Hiszen ahogy a bevezetőben is említettem néhányat, többféle közül is választhatsz.

A klasszikus 3-as, 2-es, 1-es ülőgarnitúrák esetében az 1-es szám utal a fotelre. A 3-as és 2-es szám a férőhelyeket határozza meg. E három bútordarab esetében, a klasszikus értelemben vett nappali berendezésre gondolj. A fotel ebben az esetben elengedhetetlen darabja ennek a bútor együttesnek.

 

 

design fotel

 

TV nézős fotelek

 

A korábban említett ülőgarnitúrákhoz tartozó foteleket szokták erre a célra használni. A kanapén ülve is kényelmes TV-t nézni, azonban a fotelbe süllyedve teljesen más élmény. Hiszen egyre több fotelt szerelnek fel kényelmi funkciókkal.

A karfák kialakításánál például a bútorgyártók terveznek már távirányítónak vagy pohártartónak is helyet. Aztán hogy még kényelmesebb legyen a TV nézés élménye, lábemelős funkcióval látják el a foteleket.

 

Masszázs fotelek

 

Innen már csak egy lépés a külön relaxációra kialakított és megtervezett masszázs fotelek. A lábtartó alapfunkcióként van jelen.

Ezeket a foteleket a masszírozó funkció teszi különlegessé, illetve sorolja külön kategóriába. A fotel több részébe építenek be masszírozó fejeket, görgőket, melyek gombnyomásra vagy külön távirányító segítségével indíthatóak el.

A fejtámlába, a háttámlába, az ülő részre építenek be masszírozó fejeket, melyek együttesen is, de akár külön – külön tested csak egy részére fókuszálva kényeztethet.

 

Szoptatós fotelek

 

Kiegészítőként, illetve külön álló elemként is használhatsz egy fotelt a szoba berendezésekor. Egy újszülött babaszobájába például a kismamának rendkívül kényelmes lehet egy külön, erre a célra kialakított és megtervezett szoptatós fotellel. A szoba egy sarkába elhelyezve, külön hangulatot kölcsönözhet ez a bútordarab.

 

Süppedős vagy keményebb

 

A relaxációs fotelek, nevükből adódóan is utalnak arra, hogy a pihenés élményét kötöd hozzájuk. Puhább, kényelmesebb a kialakításuk, szívesen süppedsz bele egy ilyen fotelbe egy hosszú, dolgos nap után. Vannak azonban merevebb fotelek is.

Ezáltal megváltozik a funkciójuk is. Gondolj csak egy elegáns hotel aulájára, ahol a vendégek míg becsekkolnak, a családtagok megpihenhetnek. Az ilyen típusú fotelek leginkább díszként egészítik ki a helyiséget. Használatba vételük minimális, funkciójukat tekintve inkább csak kitöltik, illetve kiegészítik a teret.
 

fotelek 2

 

Fotelek - Bőr vagy textil, előnyök vs. hátrányok

 

A bőr borítású fotelektől sokan óckodnak. Azt gondolják télen hideg, nyáron meleg. Hosszabb időt ülve rajta, átveszi tested hőmérsékletét. Azonban több szempontból is előnyös. Tisztítás szempontjából például széles skálán válogathatsz a bőr bútorok tisztításra alkalmas tisztító spray-k, illetve habok, szivacsok közül.

De egy sima nedves ronggyal áttörölve is könnyen, gyorsan tisztává varázsolhatod. A puhaságot se hagyjuk figyelmen kívül, hiszen bőröd melegségét átvéve egyúttal puha érzést is tapasztalhatsz majd egy kényelmes bőrfotelben ülve.

 

Azonban egy bőr borítású, keményebb háttámlájú, irodai fotel egyből komolyságot kölcsönözhet irodádnak. Végül ne felejtsük el megemlíteni, hogy egy bőr bútor mindig is az eleganciát, előkelőséget fogja képviselni.

A textil huzatú fotelek mellett a sokszínűség szól. Számtalan szín, minta közül válogathatsz. Egy mintás fotel rendkívüli kiegészítője lehet egy egyszínű szobának. Különlegessé, elegánssá is varázsolhatja az egész szoba hangulatát például egy bársony borítású fotel.

 

A modern textil huzatok élettartama már majdnem azonos egy bőrborítású bútordarabéval. Ha megfelelő kopásállóságú szövetet választasz, nem kell tartanod tőle, hogy hamarabb kikopik, kinyúlik vagy veszít feszességéből. Bármilyen borítású fotelt választasz, határozd meg milyen célzattal vásárolod és milyen helyiségbe szeretnéd majd elhelyezni azt.

 

 

masszázs fotel

Az oldal tetejére