Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Zsúrkocsi

Tudtad, hogy újra népszerű a zsúrkocsi? Egyre több lakásban található meg, mint kiegészítő vagy épp dekorációs elem. Nem biztos, hogy napi használatban szükség lesz rá, de egy baráti látogatás vagy teraszon eltöltött közös családi vacsora során a vendégeket lenyűgözheted vele. 

Legyen retro vagy modern, biztos lehetsz benne hogy a figyelem hamar ráirányul. 

Válogass kínálatunkból, szerezd be magadnak a legújabb zsúrkocsit és zsebeld be az irigykedő pillantásokat.
Görgess le és nézd meg zsúrkocsi kínálatunkat!

Rendezés:

A zsúrkocsi története

 

A zsúrkocsi története valamikor az újkor hajnalára vezethető vissza. Első megjelenése a nemesi, főúri családok szokásaihoz köthető.

Ezek a családok szívesen fogadtak nagyszámú vendéget, tartottak bálokat, rendezvényeket, ahol egyszerre sok embert kellett étellel-itallal kiszolgálni nagy termekben vagy kertekben.

A cselédek, felszolgálók ezeken a zsúrkocsikon szolgálták fel az ételt-italt a díszes társaságnak.

Az éttermek és a vendéglátóhelyek terjedésével terjedt el a világon és tett szert egyre nagyobb népszerűségre. 

Manapság már szinte minden komolyabb vendéglátóhelyen és bizony az otthonokban is megtalálható, akár napi használatra, szervírozásra, akár italok tárolására.

 

A zsúrkocsi használata

 

Ha a konyhában tervezed elhelyezni a kocsit, számíthatsz rá, mint egy mozgó konyhaszigetre. Ide-oda tologatva segítheti a napi konyhai munkát, így válhat hasznos kiegészítővé.

Ha van kerted és szeretsz benne sok időt eltölteni, pihenéssel, lazulással vagy rendszeresen áthívod barátaidat, ezzel a zsúrkocsival egy mozgó italpultot alakíthatsz ki, amelyet mindenki gyorsan meg fog kedvelni! :)

 

Egy zsúrkocsi követelményei

 

  • Legyen könnyen tisztítható:  Mivel egyrészt mozog, másrészt általában jelentős mennyiségű étel vagy ital tárolására, szervírozására használjuk, történnek néha bizony balesetek. Ebben az esetben fontos, hogy a kocsi felülete könnyen takarítható, letörölhető legyen.

  • Guruljon: Gondolnánk, hogy ez alap követelmény, de nem minden esetben az. A kerék lehetőleg gumi vagy műanyag felületű legyen, ami nem hagy nyomot semmilyen felületen. Fontos szempont az is, hogy fékezhető legyen, ne tudjon egy véletlen lökéstől elgurulni.

  • Legyen szép, esztétikus: Itt mindenekelőtt azt kell szem előtt tartani, hogy megjelenésében illeszkedjen a többi bútordarabhoz, hiszen előfordulhat hogy a konyhában, vagy éppen a szobában lesz szükség rá.

  • Legyen jól pakolható: Sok előnnyel jár, ha jól pakolható és 3-4 szinttel is rendelkezik. Így kevesebbszer kell vele fordulnod.

 

Rácshálós kialakítású zsúrkocsi

 

Létezik egy kevésbé ismert, azonban annál praktikusabb kivitelű zsúrkocsi is, amely elsősorban kialakításában, sem mint szépségében erős. Ezek a rácsos zsúrkocsik, amelyek spájzokban, kisméretű konyhákban hasznosak igazán.

Alsó tárolóikban praktikusan elrendezhető a boltból, piacról beszerzett zöldség, gyümölcs és szükség esetén azonnal elővehető.

 

Amennyiben más konyhai bútorra lenne szükséged, lépj vissza a felső menüpontba! 
Az oldal tetejére