Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ágykeretek

Hajtsd fejed álomra kényelmes ágyaink egyikében! 

A KAP Bútoráruház webshopjában rendkívül széles választékban találhatsz különböző stílusú ágykereteket, amelyek minden igényt kielégítenek! Kínálunk klasszikus stílusú, modern, egyszerűbb, de tárolós kialakítású ágykeretet is!

 

Válogass kedvedre kínálatunkból és helyezd kosaradba a kiszemelt darabot!

Rendezés:
109.990 Ft

DEV-Versa ágykeret 160

269.990 Ft

TEMP-Benit ágykeret 160

Ágykeretek

 

Különböző ágykeretek között válogathatsz típusuk, jellemzőik, méreteik, borításuk, stílusuk alapján. De hogyan kezdj neki a vágyott ágy keretének kiválaszásához?

 

Először is vegyél egy mérőszalagot és mérd meg a hálószobád méreteit. Majd vegyél elő egy üres papírlapot és kezd el megtervezni, hogy mit szeretnél elhelyezni a szobában.

Kezdetben csak hozzávetőlegesen rajzold be hova terveznéd az ágyat, de mindig ezzel kezdd, hiszen ez elengedhetetlen kelléke egy hálószobának, e bútor köré építsd fel az egész szobát és annak berendezéseit.

 

Az ágy fogja betölteni a hálószoba központi szerepét. Aztán vedd sorba, milyen bútorokat szeretnél még betenni ebbe a szobába.

 

Ha nincs külön gardrób helyiséged  mely minden nő álma –  akkor bizony egy gardróbszekrénnyel is tervezned kell, ami a szoba méreteit jelentősen le tudja csökkenteni, így az ágyadnak kisebb hely fog csak jutni.  

 

Ágykeretek méretei

 

Miután végiggondoltad, milyen bútorokat szeretnél betenni még az ágy mellé, vegyél elő egy újabb papírlapot és méretarányosan is rajzold le elképzeléseidet.

Ekkor vedd figyelembe, hogy az alábbi ágykeretek közül választhatsz:

 

Az egyszemélyes ágykereteket 80 * 200 cm, 90 * 200 cm,  120 * 200 cm vagy 140 * 200 cm-es méretekben találod meg.

Ha kétszemélyes kerettel tervezel a 140 * 200 cm, 160 * 200 cm, 180 * 200 cm illetve a 200 * 200 cm-est is berakhatod hálószobád közepére. 

Fontos megtervezni, hogy hova szeretnéd betenni az ágyat (középre vagy a sarokba), hol mutat jól a szobában úgy, hogy kényelmesen tudj mellette, illetve a szobában közlekedni. 

 

Ágykeretek fejtámlával vagy anélkül

 

Vannak ágykeretek melyeknek fejtámlájuk van és persze olyanok is melyeknek egyáltalán nincs. Azért hasznos és kényelmes egy fejtámla, mert ha reggel szeretsz ágyból TV-t nézni, vagy esetleg az esti alvás előtt még olvasni, kényelmesen neki tudsz támaszkodni.

Olyan ágykerettel is találkozhatsz, melyeknek a lábunknál is van támla, illetve olyannal is, melyekhez 3 oldalra is építenek. Ennek egyik hasznos funkciója lehet, hogy az ágytakarót vagy gyermekágyaknál például a gyermeket is 3 oldalról támla védi, hogy éjszaka alvás közben le ne essen.

 

Kivitel szempontjából vannak ágykeretek melyek külön lábakon állnak.

Ezek alatt az ágykeretek alatt átláthatsz. Egy nagyon pici, zsúfolt hálószobába ezzel az átláthatóságával felszabadítja a teret.

Takarítás szempontjából, ha szőnyeget helyezel az ágy alá, vagy szabadon hagyod a parkettát, mindenképp egyszerű dolgod lesz, hiszen a porszívó csöve könnyen befér ezek alá az ágyak alá.

Egy nagyobb légterű szobában robosztusabb hatással bírnak azok az ágykeretek, melyek a padlóig teljes borítással bírnak. Ezek többsége ágyneműtartóval is rendelkezik.

 

Ágykeretek kivitel szerint

 

Készülhetnek ezek az ágykeretek különböző, minőségi fa alapanyagokból, de sokféle kárpitborításúval is találkozhatsz.

A szövet, zsenília, zseníliaszövet, bársony, bőr, textilbőr borítások közül választhatsz a színskála legszélesebb skáláján. Mindegyik más-más hangulatot kölcsönöz a szobának. A zsenília melegebb hatást biztosít, a bőr hidegebb viszont modernebb, a bársony elegánsabb.

 

A hálószobád stílusa határozza meg, milyen ágykeretet válassz

 

A mai minimál stílusú, kevés színkombinációjú szobákban egy egyszerűbb, letisztult, de például magasfényű ágykeret adja vissza leginkább ezt az irányt.

Az utóbbi években a vintage stílus is egyre nagyobb teret nyer magának. Ennél a stílusnál viszont pont, hogy a régi, romantikus kovácsolt vas ágykeretek jöhetnek szóba. Egy ilyen hangulatú szobában még a baldachinos ágykeretek is kifejezetten jól tudnak érvényesülni. A keretre fűzve a szövet és függöny-szerű anyagok mintájának, színeinek váltogatásával akár évszakonként is megújíthatod hálószobád összképét.

Egy ágykerettel egy-egy vidék stílusát is becsempészheted, illetve meghatározhatod hálószobád stílusát.

Például a skandináv vidék köszön vissza, ha tölgyfa vagy bármilyen más tömörfa keretet választasz.

A provence-i stílus magába foglalja a melegséget a családias életérzést. Legtöbb esetben fehér vagy egy picit kopottas hatást biztosító halvány színeket részesítenek előnyben. Egy ilyen ágykeret mellé hálószobádat nyugodtan díszítheted rézből vagy antik bronzból készült kiegészítőkkel, gyertyatartónak álcázott éjjeli lámpával, falvédővel, vázákkal. 

Az ágykeret kiválasztásánál az egyik legfontosabb tényező, hogy stílusában azonos legyen a hálószobád stílusával. Összhangban legyen a kiegészítőkkel és a hálószoba egyéb bútoraival. Tükrözze a Te ízlésedet, hiszen akkor fogod igazán jól érezni magad ebben a környezetben, ha magadénak érzed.

Reméljük, hogy írásunkkal tudtunk segíteni a választásban! 

 

Ha más típusú ágyat keresel, lépj vissza a főmenübe!