Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Függőfotel

A függőfotel egy igazán különleges, kertben vagy szobában egyaránt használható bútordarab. Népszerűsége napról napra nő, egyre többen szeretnék pihenésüket a megszokottól eltérően, egy egyedi függőfotelben tölteni. Az általunk forgalmazott függőfotelek többféle méretben és stílusban kaphatóak.

Válogass a legkülönfélébb párnákkal kibélelt polyrattan és fém függőfoteljeink között!

KAP Bútor Webáruházunkban megtalálod amit keresel.

Görgess tovább és fedezd fel kedvenc függőfoteled álmaid kertjébe vagy nappalijába!

Rendezés:

Függőfotel

 

A kényelem és a pihenés egyformán fontos, e két fogalom általában együtt jár.  Akár a lakásodban bent szeretnél ejtőzni, akár kint a friss levegőn. Miután lakásodban kialakítottad a megfelelő kényelmet, hasonló figyelmet szentelhetsz arra, hogy mindezt a szabadban is átélhesd. Ahhoz hogy a szabadtéri pihenést egy kis erkélyen, esetleg egy nagyobb teraszon vagy kint a kertben élhesd át, az általad kedvelt stílustól függően különböző kültéri bútorok közül válogathatsz.

 

A kültéri bútorok anyagának fontossága

 

Készülhetnek kültéri bútorok fából, fémből, műanyagból, természetes, mű vagy polyrattan anyagból. Mindezeket pedig általában textillel vagy olyan speciális anyagokkal kombinálják melyek az időjárás viszontagságainak is tartósan ellen állnak. Hiszen a kültéri bútoroknál fontos szempont, hogy nem minden esetben tároljuk őket tető alatt, esőtől védett helyen.

 

Mitől kényelmes egy kültéri függőfotel?

 

A kerted elrendezését illetve megtervezését nem is kezdhetnéd mással, mint egy kényelmes fotellel. Már a kerti fotelek között is megtalálhatsz olyan foteleket, melyeket különböző kényelmi funkciókkal láttak el a gyártók. Nem csak arra fordítanak gondos figyelmet, hogy időtállóak legyenek. A lábtartós fotelek kényelmét, már a kertben megpihenve is élvezheted. További kényelmi funkciót tölt be a kartámasz. Viszont egy kartámasz nélküli fotelben lehet, hogy még jobban el tudsz heverészni.

 

Egy kerti bútor esetében azonban a praktikusság is fontos szempont!

 

A kerti fotelek esetében beszélhetünk fixen kihelyezett fotelekről, melyeket akár egész nyáron el sem kell mozdítsuk helyükről. Azonban vannak összecsukható fotelek is. Ezeket a típusú bútorokat egy könnyed mozdulattal akár minden este a tárolóba vagy a terasz alá helyezheted. Szerkezetüknek is köszönhető a könnyű helyváltoztatás lehetősége, de anyaguknak köszönhetően is a pehely súlyú kategóriába sorolhatnánk őket – ha létezne a bútorok között ilyen kategória. De valóban nagyon nagy előnyük, hogy különösebb erőkifejtés nélkül összecsukhatod, és akár egy kézzel felemelheted.

 

Hinta – palinta, másnéven a függőfotelek…

 

Ha már a praktikánál járunk, nem hagyhatjuk ki a fotelek között egyre nagyobb népszerűségnek örvendő függő foteleket. Nevezhetjük őket akár hintafoteleknek is. Nemcsak rendkívül pihentető, de ugyanolyan szórakoztató is bennük ülni. Ezeket a foteleket kültéren függesztheted egy fa ágára vagy a direkt hozzájuk kapható állványokra is, beltérben a plafonra vagy állványra. Az állványra való akasztásuk azért praktikusabb, mert a kertbe később, ha át szeretnéd helyezni, az állványról csak leakasztod, és ha azt áthelyezed a kert másik végébe, új perspektívát kaphatsz. Fix helyre is fúrhatsz fel neki egy akasztót. Ekkor érdemes a fotel magasságát úgy beállítanod, hogy a lábad még kényelmesen érje a talajt. Így a fotelbe henyélve, lazán lógatva a lábadat, kényelmesen hintáztathatod magad. Léteznek merev falú illetve a régi horgolt szatyrokra emlékeztető függőfotelek. Mindegyik más designt képvisel. A kerted többi bútorához hasonló stílust válassz.

 

Egy lépéssel tovább, a fotelből az ágyba!

 

A függőfotelek után, ha a kényelmet vesszük figyelembe, a szabadtéri pihenés következő lépcsőfoka a függőágy. A függőfotelekhez hasonlóan ezeket az ágyakat is biztosíthatod fix helyre, akár két erős fa közé is. De ezekhez is kapható masszívabb, stabilan rögzíthető tartóállvány, vagy könnyebb kialakítású – szintén praktikai szempontból előnyösebb – könnyűszerkezetes, akár összecsukható állvány is. A fekvőfelületük különböző méretű lehet, akár két ember számára is elegendő lehet. Anyagukat a gyártók úgy választják ki, hogy strapabíróak legyenek, a súlyt és az időjárási viszontagságokat éveken át kiállják. 

 

Mielőtt össze – vissza vásárolnál hintaágyat, függőfotelt az első utadba kerülő kerti bútor áruházban, azt javaslom, előbb nézz körül a kertedben. Mérd fel a terepet, hol mennyi szabad helyed van. Majd tervezd meg, a kerted adott sarkában mit szeretnél kialakítani. Hol szeretnél inkább társasági életet élni, sütögetni, iszogatni, a szomszédokkal beszélgetni. És mennyi helyed van egy pihenősarkot kialakítani. A függőágyak a szivárvány minden színeiben megtalálhatóak, ám ugyanúgy léteznek letisztult színvilágban is, fehér, bézs, szürke árnyalatokban. Akármilyen színűt is választasz a fenti bútorok közül, a szabadtéri pihenésed kényelméhez biztos lehetsz benne, hogy mind hozzájárul. 

Az oldal tetejére