Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ágy matrac

Életed jelentős részét ágyban töltöd, pihenés, alvás céljából. Ez tény és az is hogy alvásod minősége alapvetően határozza meg éber, aktív állapotod minőségét. 

A kényelem ezért a matracok szempontjából a legfontosabb szempont! 

Kínálatunkban megtalálod a legkényelmesebb matracokat, legyen szó keményebb vagy puhább darabokról. 

Nézz körbe kínálatunkban és válogass kedvedre. Ha megvan a kiszemelt típus, helyezd kosaradba egy kattintással! Jó vásárlást kívánunk!

Rendezés:

Matrac választása - De mégis milyen típust vegyek?

 

Millióféle matracot lehet kapni és mindenkinek kicsit mást jelent a „jó matrac”, mivel ez abszolút egyéni kérdés.

Nem mindegy, hogy háton, hason vagy oldalt szeretsz aludni és ezen belül is változó, hogy ki milyen kemény matracon érzi jól magát.

Gondolj csak bele: napod egyharmadát töltöd az ágyban, szóval ne a matracon spórolj!

Azt javasoljuk hogy választás előtt tisztázd magadban a következő kérdéseket:

milyen alvó pozícióban töltöd a legtöbb időt

milyen “keménységű” matracod van jelenleg / volt korábban és azon hogy érezted magad ébredés után

van-e jelenleg gerinctáji fájdalmad reggel vagy napközben

A webshop ügyfélszolgálatán keresztül és fizikai boltjainkban kollégáink állnak rendelkezésedre a megfelelő matrac kiválasztásában. 

Azonban ha jelenlegi matracod esetén napi szintű gerincfájdalmaid vannak, javasoljuk hogy vedd fel egy alvásszakértővel vagy gerincdoktorral a kapcsolatot, mert lehet hogy speciális “gyógymatracra” lesz szükséged! 


 

Milyen a jó matrac? 

 

Sok “szakértő” hajlamos túlmisztifikálni a matracok keménységének és puhaságának kérdését.

Igaz, hogy vannak különböző keménységű ágybetétek, de lényegében nem létezik általánosságban túl kemény, vagy túl puha matrac – és éppen megfelelő keménységű sem. Ez mind egyéni szinten dől el.

Mivel mind máshogy alszunk és más a testfelépítésünk is, ezért más matracot érzünk majd kényelmesnek.

Kemény matrac: Mindenki azt mondja, hogy a kemény matrac a jó matrac? De ez csak városi legenda, hidd el nekünk. Nincs olyan doktor aki ezt állítaná. A kemény matracok igenis okozhatnak fájdalmat, rossz alvást. A kemény matrac esetében csipőnk és vállunk felfekszik és a közötte lévő gerincszakasz lényegében megfeszül, ez okozza legtöbbünknél a reggeli ébredést követő nyilalló fájdalmat deréktájékon

 

Puha matrac: Ez az a típus, amely lassan, láthatatlanul betegít meg. Egészségtelen mert nem ad tartást gerincünknek, lényegében olyan mintha görbe háttal sétálnánk egész nap. 

 

Félkemény matrac: A nyerő verzió

A félkemény matrac pontosan veszi fel a testünk alakját, „dinamikus” támaszt ad gerincünknek, ellazítja az izmokat és a csigolyákat. 

Fekvő pozícióban ideális esetben a gerincoszlop megnyúlik és a csigolyák szépen eltávolodnak egymástól, a tápanyagellátása – nedvkeringése –  pedig optimális lesz.

Általánosságban elmondható, hogy a  félkemény matracok képesek a hát- és derékfájdalmakat hatékonyan csökkenteni, ezek az igazán egészséges ágybetétek.

 

Amennyiben mégsem matracra van szükséged, lépj vissza az ágyak menübe!

Az oldal tetejére