Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hintaágyak

Válogass a legkülönfélébb kerti hintaágyak és kiegészítőik között!

KAP Bútor Webáruházunkban megtalálod amit keresel.

Görgess tovább és fedezd fel kedvenc hintaágyadat álmaid kertjébe!

Rendezés:

DAJAR LUNA fém kerti hintaágy tetővel - szürke

101.990 Ft
Raktáron
Várható szállítás: 2023. június 13.

DAJAR LUNA FÉM KERTI HINTAÁGY, 028-02

105.990 Ft
Raktáron
Várható szállítás: 2023. június 13.

HEC-Dreamer Honey kerti fém hintaágy napernyővel

114.990 Ft
Külső raktáron
Várható szállítás: 2023. június 20.

HEC-Marilu kerti fém hintaágy

119.990 Ft
Külső raktáron
Várható szállítás: 2023. június 20.

HEC-Hanara fa kerti hintaágy

129.990 Ft
Külső raktáron
Várható szállítás: 2023. június 20.

HEC-Berili kerti fém hintaágy

137.990 Ft
Külső raktáron
Várható szállítás: 2023. június 20.

HEC-Berili Honey fém kerti hintaágy

148.990 Ft
Külső raktáron
Várható szállítás: 2023. június 20.

DAJAR SEVILLA FÉM KERTI HINTAÁGY TETŐVEL, 001-05

162.990 Ft
Raktáron
Várható szállítás: 2023. június 13.

DAJAR MILANO fém kerti hintaágy, tetővel - 028-02

173.990 Ft
Raktáron
Várható szállítás: 2023. június 13.

ROJAPLAST RATTAN polyrattan kerti hintaágy párnával, szürke

188.990 Ft
Raktáron
Várható szállítás: 2023. június 13.

DAJAR CELEBES lehajtható fém kerti hintaaágy tetővel - 041-06

205.990 Ft
Raktáron
Várható szállítás: 2023. június 13.

DAJAR CELEBES lehajtható fém kerti hintaaágy tetővel - 037-11

205.990 Ft
Raktáron
Várható szállítás: 2023. június 13.

DAJAR SALERNO FÉM KERTI HINTAÁGY TETŐVEL - 024-07

223.990 Ft
Raktáron
Várható szállítás: 2023. június 13.

DAJAR SALERNO FÉM KERTI HINTAÁGY TETŐVEL - 001-05

223.990 Ft
Raktáron
Várható szállítás: 2023. június 13.

A hintaágy a kerti bútorcsaládok egyik legszórakoztatóbb eleme. Ha jól belegondolsz, a hintázás élménye kisgyermek korod óta szinte végig kíséri az egész életedet. Gyerekként az óvoda udvarán vagy a játszótéren hintázva elevenednek fel az emlékek. Később viszont felnőttként is szórakoztató egy hintába ülve vagy hintaágyba fekve ejtőzni, pihenni picit.

A hintázásnak számos jótékony hatása van. Most azonban egy – kényelmi szempontból – tovább fejlesztett változatukat, a hintaágyakat vegyük sorra, mit kell tudni róluk.

 

 

Hintaágy típusok

 

A hintaágyak szerkezete különböző típusú lehet. Léteznek fix vázzal, kifejezetten a hintaágyhoz gyártott kerettel kapható modellek. Maga a hintaágy egy külön elem. A keret összeszerelése után kell felakasztani a hintaágyat a kereten biztosított kampókra. 

A keret elem lehet egy két lábon álló szerkezet is. A biztonságosabb hintázás élmény érdekében, a kert adottságait figyelembe véve – például ha füves talajra állítjuk fel a szerkezetet, a földbe is áshatjuk ezeket a lábakat. További biztonságérzetet ad, ha a hintaágy lábait egy merevítő köti össze, hátul, a függesztett hintaágy alatti részen. 

 

 

Hintaágy függesztékek típusai – láncos vagy merev vázas

 

Magát a hintaágyat az előzőleg említett kerethez többféle módon is rögzítheted. Felfüggesztheted például a kerti bútor áruházakban is kapható lánccal. De a kerethez hasonló merev vázas megoldással is árulnak hintaágyat. Azonban egy strapabíróbb, vastagabb kötéllel is feldobhatod az összhatást. A lényeg, hogy a hintaágyat a kerethez egy rugós akasztóval biztosítsd.

 

 

Fix vagy dönthető háttámlás, ággyá alakítható

 

A hintaágyak funkcióját tekintve is válogathatsz. Léteznek olyan hintaágyak, melyeknek a háttámlája fix kialakítású, nem módosítható rajta a háttámla dőlési szöge. Vannak azonban olyan hintaágyak is, melyeknek háttámláját különböző fokozatba állítva, különböző döntési szöget választhatsz, hogy minél kényelmesebben tudj megpihenni az ágyon. Ez a fokozat beállítás egészen 180 fokig is állítható bizonyos típusok esetében, így egy teljesen vízszintes dupla ülésfelületet – azaz fekvőfelületet nyersz vele.

 

Anyagok – fa, acél, fém

 

A kerted többi bútorához igazodva különböző anyagú hintaágyak közül választhatsz. A fa anyagból készültek szinte teljesen beolvadnak a természetes környezetbe. Ezeknek a felülete azonban némi kezelést igényel az idő elteltével. Az eső, a harmatcseppek, a napsugárzás és egyéb időjárási tényezők az évek múlásával megmutatkozhatnak a fa anyagon. De lecsiszolva a felületet, újra lakkozva vagy festve ismét régi fényébe ékeskedhetnek majd kertedben.

Időtállóbbak az acélból vagy fémből készült hintaágyak. Másik erényük talán, hogy strapabíróbbak is. Teherbírásuk 2, 3 vagy akár 400 kilogramm is lehet.

 

Hintaágy méretek – férőhely (2 max. 3 személyes)

Fontos megemlíteni a méreteket. A hintaágyak általában 2 vagy 3 személyesek. Az ülőfelületen kényelmesen így 2 felnőtt foglalhat helyet. Gyermekek esetében azonban akár három személlyel is számolhatunk. 

 

Párnázat – levehető, beépített 

 

Az ülőfelület készülhet ugyan abból az anyagból, amelyből maga a hintaágy is. Akár fából, akár fémből készült a hintaágy ülőfelülete, egy párnázott felület még komfortosabbá varázsolja a hintázás élményét. A párnás rész beépített is lehet, fixen rögzítve az ülőfelülethez, de léteznek külön párnagarnitúrák is. Ezeket az alapján különböztetjük meg, hogy háttámlaként vagy ülőpárnaként funkcionálnak. Könnyen összekeverhetőek, méretüket megfigyelve azonban mégis jól látható a különbség – az ülő részre helyezendő párna általában szélesebb, mélyebb.

 

Árnyékolóval, tetőponyvával vagy nélküle?

 

A hintaágyak többségéhez tetőponyva kapható. Ez a nap minden szakaszában árnyékot biztosít, így nagyon praktikus, ha van. De természetesen léteznek olyan típusok is, melyeknek levehető ez a napellenzős része. Az anyagukat tekintve többségük vízálló anyagból készül, így egy rövid nyári zápor alatt sem kell rögtön befutnod a lakásba.

 

A hintázásnak rendkívül sok jótékony élettani hatása van. Nemcsak gyerekeknek, felnőtteknek is ajánlott a hintázást valamilyen formában beiktatni a mindennapokba. Ha máskor nem is, legalább a hétvégi kikapcsolódást kösd össze és pihenj pár percet egy hintaágyban ejtőzve.

 

Az oldal tetejére