Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kerti garnitúrák

Válogass a legkülönfélébb kerti garnitúrák között!

KAP Bútor Webáruházunkban megtalálod amit keresel.

Görgess tovább és fedezd fel kedvenc bútorodat álmaid kertjébe!

Rendezés:

Kerti garnitúrák - típusok, anyagok, méretek…

 

A kerti garnitúrák igen széles skáláján válogathatunk, attól függően kertünknek milyen stílust szeretnék kölcsönözni. Választhatunk a klasszikus fa garnitúrák vagy az egyre divatosabb luxus kivitelű rattan garnitúrák között.

 

Egy ülőgarnitúra kiválasztásakor több szempontot is figyelembe kell venned, hiszen nem csak a kert stílusát határozza meg. Akkor lesz igazán nagy az összhatás, ha házad bútorzatával is összhangban van kerted bútorzata. Természetesen választhatsz stílusban eltérőt, nem kőbe vésett szabály ugyanolyan stílust választani kintre és bentre is, de ajánlatos.

 

 

Fa kerti garnitúrák

 

A fa kerti garnitúrák a hagyományosabb vonalat képviselik. Mivel azonban egyre több modern stílusú (mediterrán, minimál) ház épül, azok kertjébe mindenképp inkább valami elegánsabb, letisztultabb, luxust képviselő kerti garnitúra ajánlanék.

 

Anyagukat tekintve két fő kategóriába sorolhatjuk őket, attól függően, hogy fából vagy fémből készültek.

Ezeket a kategóriákat pedig tovább boncolgathatjuk még. Hiszen a fából készült garnitúrák is készülhetnek különböző faanyagokból, például fenyőből vagy akácból (világos de lehet sötét akácból is). E faanyagok felületének lekezelését tekintve pedig megtalálhatóak lakozott és natúr kivitelben is.

A fa bútorok az évek során további gondozást igényelnek. Különböző faápoló szerekkel évről évre tanácsos kezelni a felületüket.

 

 

Fém kerti garnitúrák

 

A fém kerti bútorok kezdik kimeríteni a luxus kategóriát. Hiszen ma már nem csak a romantikus stílusú kovácsolt vas kerti bútorokra kell gondolni, ha fém bútorokról beszélünk.

A fém, mint anyag a luxus kategóriájú bútorok tekintetében a bútor vázában jelenik meg. Olykor észre sem viszed, hiszen olyan modern anyagokkal fedik be, mint például a rattan vagy polyrattan. A rattan bútorok pedig az elmúlt években nagyon népszerűvé váltak. 

 

 

Rattan kerti garnitúrák

 

A rattan bútorok leginkább szürke vagy bézs színben készülnek. Illetve ezek mellé választhatsz hasonló színű párnázatot, de akár színben teljesen eltérőt is.

A fémbútorokat a rattan mellett más anyagokkal is szokták párosítani. Például az asztallapok készülhetnek rácsos kivitelben, ezáltal pici átláthatóságot ad az asztalnak, de a teljes átláthatóság érdekében akár üvegből vagy fából is.

 

A kerti garnitúrák, mint több más bútor is, különböző funkciókkal találhatóak meg. Léteznek például összecsukható változatúak, kihúzható, bővíthető asztalos vagy egybeépíthető piknikasztalosak is. Praktikai szempontból a bővíthető asztallappal ellátott bútorok azért is hasznosak, mert teret spórolhatsz, ugyanakkor egy mozdulattal több férőhelyet is biztosíthatsz. Ebben az esetben azonban plusz ülőhelyekről, székekről is gondoskodnod kell.

 

A plusz ülőhelyeknél kell megemlíteni, hogy többféle kiszerelésben, illetve kivitelben találhatsz kerti garnitúrát. A legalapabb felállás garnitúrák tekintetében az asztal két székkel. Ezt kibővítheted további ülőhelyekkel, 4, 6 vagy akár 8 székkel is. Ha nem szeretnél abba a hibába esni, hogy véletlenül valakinek nem jut hely, a pados változat a legbiztosabb választás. Ez ugyan néha kényelmetlen is lehet, hiszen ha mindenki a padon ül, mindenki egyforma távolságra van az asztaltól, ami nem biztos, hogy mindenkinek megfelelő távolság lehet. 

 

Sarok kerti garnitúrák 

 

A legkényelmesebb változatai a kerti garnitúráknak a nappali bútorokhoz hasonló sarok garnitúrák. Nagyon elegánsak, nagyon modernek és rendkívül kényelmesek. Egy ilyen garnitúrában ülve egyből érezni fogod a chillezés életérzést.

 

Bármilyen stílusú, anyagú vagy típusú kerti ülőgarnitúrát választasz, kerted ékévé fog válni. Hogy minél tovább ékesítse kertedet, ajánlatos takaróponyvát is vásárolni mellé, hiszen a legtöbbhöz már gyárilag is kapható.

 

kerti garnitúrák - KAP bútor

 

Az oldal tetejére