Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fa étkezőszék

Milyen a tökéletes fa étkezőszék?  Elsősorban legyen kényelmes!

Bátran állíthatjuk, hogy ez a legfontosabb tulajdonság. Mindemellett a tartósság, forma és az anyaghasználat, amely a legtöbb vásárlást megelőzően szóba kerül.

Webáruházunkban hatalmas választékot találhatsz étkezőszékekből, válogass kedvedre és találd meg az otthonodhoz legjobban illő darabot!

Görgess lejjebb és helyezd kosaradba a kiválasztott étkezőszéket!

Rendezés:

Fa étkezőszék - Mik a lehetőségek?

 

Többféle kialakítású fa étkezőszékből válogathatsz:

 • A legegyszerűbb, ahol ahol az egész szék az utolsó elemig fából van. Ez nem túl kényelmes.
   
 • Egyel jobb megoldás, mikor az ülőfelület már kárpitozott és szivacsozott. Ez valamivel kényelmesebb, de hosszú távon elkezdi nyomni a hátadat.
   
 • Ennél is jobb, ha a háttámla is el van már látva kárpitozott betétekkel.
   
 • A legkényelmesebb pedig - és esztétikailag is ad egy kis pluszt - ha az egész szék kárpitozott.

Persze nem mindegy, hogy melyik vonalat képviselik a bútoraid. Nem feltétlen illik a klasszikus bútorok közé egy modernebb fa szék, viszont számolj vele mindenképp, hogy a hagyományos fa szék kisebb kényelmet fog nyújtani.

 

A fa étkezőszék kiválasztása

 

Vásárlás előtt a legfontosabb, hogy tisztázzuk a következőket az étkezőszékek kapcsán:

 • Mekkora az asztal mérete, amelyhez széket keresel?

 • Kényelem szempontjából a magas háttámlás vagy inkább az alacsonyabb a számodra szimpatikus?

 • Karfás vagy karfa nélküli kivitel legyen?

 • Fa vagy fém lába/kerete legyen?

 • Bőr vagy textil ülőfelület legyen?

 • Tartósság - meddig szeretnétek használni? Egy életre kerestek bútort vagy gyakran cserélitek a lakberendezési tárgyakat?

 

A fa étkezőszék mérete

 

Az étkezőszékek esetében nincsenek standard méretek, azt mindig az asztal magassága határozza meg. Ezért célszerű először asztalt választani, majd pedig hozzá illő székeket.

Ha már rendelkeztek asztallal az otthonotokban, akkor először mérjétek le az otthoni asztalt és ahhoz keressetek magasságban illő ülőalkalmatosságot.

 

Általánosságban elmondható, hogy ahhoz, hogy kényelmesen helyet foglalj és felkelj min. 30 cm-nek kell lennie a szék ülőfelülete és az asztal lapjának alsó felülete között. Emellett fontos, hogy a székről kényelmesen felérd az asztalt az étkezéshez és ne kelljen túlzottan görnyedni sem.

A szélességet a karfás vagy karfa nélküli kivitel határozza meg. Amennyiben karfás kivitelt szeretnétek, számoljatok azzal, hogy itt nagyobb asztalra lesz szükség. Különben a karfák összeérnek egymással és akár sérülést is okozhatnak.

 

Fa étkezőszék kivitele

 

Fontos szempont, hogy kellően stabil, masszív legyen, ugyanakkor ne okozzon gondot, ha meg kell emelni és át kell vinni pár méterrel arrébb. 

Senki sem szereti, ha egy szék nyikorog-mozog, ha ráülünk, így érdemesebb a kicsit drágább, ámde tartósabb kiviteleket választani.

 

Azt is érdemes eldönteni, hogy magas háttámlás vagy alacsony háttámlás székeket keresel. Általánosságban elmondható, hogy a magasabb háttámlás darabok jobban megtartják a hátat, hosszú távon kényelmesebb rajtuk az ülés.

Lehetőleg egyenes vagy kissé ívelt darabokat válassz, ez a forma tartja a legjobb pozícióban a gerincet.

 

Amennyiben mégsem modern étkezőszékre van szükséged, lépj vissza a Étkezőszékek menüpontba!