Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen anyagból legyen kerti bútorod?

Lengyel Norbert
2021. 06. 11. 09:35:00
Milyen anyagból legyen kerti bútorod?
Ha a kertben vagy az erkélyen szeretnéd tölteni a nyarat, akkor ennek megfelelően kell felszerelned. Már itt a jó idő, a grillszezon, legszívesebben minden idődet a friss levegőn töltenéd. A tökéletes élményhez azonban elengedhetetlenek a megfelelő kerti bútorok.

Fa kerti bútor 
A fából készült kerti bútorok rusztikus hangulatot biztosítanak és jól harmonizálnak a fa teraszokkal, emellett tökéletesen illeszkednek a kert megjelenésébe. A fa nagyon rugalmas anyag, amelyet pontosan meg lehet dolgozni, különféle dekorációkat és formákat hozva létre. A fából készült kerti bútorok azonban nemcsak a tervezés, hanem a minőség és a tartósság szempontjából is lenyűgözőek. A más anyagokkal mixelt (pédául rozsdamentes acél+fa vagy alumínium+fa) teraszos vagy erkélyes kültéri bútorok még tartósabbak és robusztusabbak lehetnek.

A fából készült kerti bútorok hátránya, hogy sok karbantartást igényelnek, még akkor is, ha felületkezelve vannak. Ezért fontos az ilyen kerti bútorokat hideg és nedves időben száraz, melegebb helyen tárolni, mert így elkerülhetjük az anyag minőségének csökkenését. Szintén ezért célszerű keményfát választani, mivel ellenáll a rothadásnak és a nedvességnek, valamint nem érzékeny az UV sugárzásra sem.

 

Fonott kerti garnitúra

 

 

Műrattan kerti bútor
A műrattanból készült kerti bútorok nem csak divatosak, de kiváló minőségű műanyagból készülnek. Ezen bútorok nagy előnye, hogy különösen robusztusak, könnyen ápolhatóak és nagyon jó anyagi tulajdonságaiknak köszönhetően ellenállnak a nedvességnek és az erős napfénynek.

A műrattan kerti bútorok sem szeretik a fagyot, ezért télen melegebb helyen tárolandóak.

Műrattan kerti garnitúra

 

Alumínium kerti bútorok
Az alumíniumnak mint anyagnak nagy előnye, hogy könnyű és ellenálló. Az alumínium ideális alapanyag kerti székek és kerti asztalok vázszerkezeteihez, ezenkívül sokszor kedvezőbb árat biztosít más anyagokkal szemben. Az alumínium kerti bútorok érzéketlenek a fagyra, a nedvességre és a hőre. Ezenkívül az ilyen kerti bútorok könnyen tisztíthatóak és mozgathatóak. Nem rozsdásodnak, nem igényelnek külön karbantartást.

Egyetlen hátrány talán egy műrattan kerti bútorhoz képest, hogy bár nem tesz bennük kárt a hő és a hideg, egy fokkal jobban melegednek napon hagyva mint a műrattan bútorok és hűvösebb időben hidegek a bőrnek. Van akinek ez is szempont lehet a választásnál.

Egyszemélyes alumínium hintaágy

Műanyag kerti bútorok
Ha olcsó és egyben funkcionális kerti bútorokat szeretnél vásárolni, választhatod a műanyagot. Mindenekelőtt ezek nagyon könnyűek és könnyen szállíthatóak. A műrattanból vagy fából készült versenytársaikkal szemben, ezek a kültéri használatra szánt bútorok könnyen összehajthatóak vagy rakásolhatóak, így egyszerűbb a tárolás. Ezenkívül a műanyag rugalmas, ezért sokféle modell és szín létezik. A karbantartás és a tartósság szempontjából a műanyag székek, asztalok és padok ideálisak a kert számára. Még ha hosszú ideig használat nélkül kint maradnak, akkor is mindössze egy gyors lemosás és újra a régiek.

Hátrányuk, hogy az előállításuk sokkal környezetszennyezőbb, illetve hogyha egyszer végleg elhasználódnak, akkor sokkal jobban terhelik a környezetet. Ezen kívül a megjelenésük is kevésbé esztétikus, mint a fából készült vagy műrattan kerti bútor. Télen a hidegben - ha a  műanyag bútor a szabadban van - fennáll a veszélye, hogy eltörik. Érdemes melegebb helyen tárolni.

Műanyag kerti székek

 

Rozsdamentes acél kerti bútorok
A rozsdamentes acélból készült kerti bútorok elegáns, modern megjelenésükkel imponálnak, nagyon könnyen kezelhetőek és ellenállóak az időjárási viszonyokkal szemben. Rozsdamentes acélból készült teraszbútor vásárlásakor mindig győződjön meg arról, hogy szálcsiszolt legyen. Ennek az az előnye, hogy a felület kevésbé érzékeny a szennyeződésekre és ütődésekre, így tartósabb.

Hátrányuk, hogy nehezebbek versenytársaikhoz képest.

Rozsdamentes acél / műanyag kerti garnitúra

 

Reméljük, hogy tudtunk segíteni kerti bútorod anyagának kiválasztásában.

Nézd meg választékunkat és vedd meg a számodra legmegfelelőbbet!

Tartalomhoz tartozó címkék: anyag kerti bútor
Az oldal tetejére