Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Franciaágy

Hajtsd fejed álomra kényelmes ágyaink egyikében! 

A KAP Bútoráruház webshopjában rendkívül széles választékban találhatsz különböző méretű és stílusú franciaágyakat, amelyek minden igényt kielégítenek! Kínálunk klasszikus stílusú, modern, egyszerűbb, de tárolós kialakítású franciaágyat is!

Franciaágyaink többségét matraccal együtt és anélkül is megrendelheted.

 

Válogass kedvedre kínálatunkból és helyezd kosaradba a kiszemelt darabot!

Rendezés:

KRH-Trevor 160 cm bonellrugós franciaágy

152.990 Ft
Rendelésre

HLM-ANNABEL 160 franciaágy ágyneműtartóval, matrac nélkül

216.990 Ft
Külső raktáron

HLM-AVANTI 160 cm franciaágy fiókokkal, szürke

293.990 Ft
Külső raktáron

HLM-BECKY 160 ágykeret, világosszürke

289.990 Ft
Külső raktáron

HLM-BETINA 160 ágykeret fiókokkal, szürke

205.990 Ft
Rendelhető

HLM-CASSANDRA 160 cm ágykeret, fekete-fehér

230.990 Ft
Külső raktáron

HLM-CASSANDRA S 140 cm kárpitozott ágykeret fiókokkal, fekete-fehér

294.990 Ft -tól
Külső raktáron

HLM-CASSIDY 160 cm ágykeret, szürke-dió

266.990 Ft
Külső raktáron

WIL-Röné 180x200 boxspring franciaágy Kronos 34 szövettel

432.990 Ft
Rendelésre

ATR-Dave sötétkék 180x200 franciaágy

351.990 Ft -tól
Külső raktáron

ATR-Koloria világosszürke boxspring franciaágy

455.990 Ft
Külső raktáron

WIL-Röné 160x200 boxspring franciaágy Kronos 34 szövettel

351.990 Ft
Rendelésre

DEV-Aperol 160 LED-es ágykeret éjjeliszekrénnyel

179.990 Ft
Utolsó 1 db külső raktáron

MIL-Kriszti fehér franciaágy

162.990 Ft
Rendelésre

MIL-Dalaran barna-bézs franciaágy

167.990 Ft
Rendelésre

Franciaágy

 

Kétségtelenül a hálószoba központi szerepét tölti be, bátran kijelenthetjük, hogy a franciaágy hálószobánk éke.  A megfelelő kiválasztásánál ezért több szempontot is figyelembe kell venned. Ne ijedj meg, ha elsőre kérdések sora fogalmazódik meg benned.

 

Milyen legyen a kiszemelt franciaágyad?

 

Keskeny, széles, kemény, rugós vagy inkább merev? És ezek csak a franciaágy tulajdonságaira vonatkozó kérdések. Melyik típus van jótékony hatással egészségedre, mi tesz jót a gerincednek, a merevebb kialakítású vagy inkább ami kényelmes puha? Funkcióját tekintve kárpitos, ágykeretes, ágyneműtartós, baldachinos vagy fiókos?

Mindezekre a kérdésekre próbáljuk meg a következő írásunkban megtalálni a választ.

 

Franciaágy magassága, hossza, szélessége… 

 

Különböző nézetek vannak azzal kapcsolatosan, hogy milyen magasnak kell lennie az ideális ágynak. Nem szeretném centiméterben meghatározni, hiszen ez elsősorban saját magasságuntól függ. Azt viszont általánosságban elmondhatjuk, hogy egy magasabb ágyból kényelmesebb a felkelés, mint egy mélyebben fekvő, süppedős ágyból kikászálódni reggelente.

 

"Legjobban úgy tudod megállapítani a számodra megfelelő méretet, ha az ágy szélén ülve, talpad teljes hosszával a padlót érinti, és ebben a pózban térded legalább derékszöget zár."

 

Az ágy hosszának testmagasságodhoz kell igazodnia, fejed felett, lábad alatt maradjon még elegendő hely. Ez általában a 200 cm-es szabvány méretet foglalja magába, kivéve ha egyedi bútort gyártatsz. A lényeg, hogy alvás közben, miután tested felvette a neked kényelmes pózt, akkor se lógjon le lábad az ágyról.

A szélesség meghatározásánál több méret között is válogathatsz: 140, 160, 180 vagy akár 200 cm-est is megtalálunk a piacon.

 

"A szélesség meghatározásánál elsősorban alvási szokásaitokra gondolj, mennyire szerettek összebújva aludni, jobban szeretitek-e ha mindenki a maga térfelén marad."

 

A fenti méretek kiválasztásánál azonban a legfontosabb, hogy az ágy beférjen a hálószobádba és méretei arányosak legyenek a szoba méreteihez: Ne vesszen el a szoba közepén, de ne is töltse be teljes a teret, kényelmesen tudj közlekedni körülötte és a hálószoba többi bútora is hozzáférhető legyen.

 

A franciaágy fajtái, funkciói illetve egyéb praktikai megoldások… 

 

A kárpitos, fém vagy fakeretes (melyekhez külön szükséges még matracot választanunk – ez egy külön fejezet lehetne), ágynemű tartós, beépített fiókos, baldachinos vagy a szekrényágyak mellett a gyártók egyre több szempontot vesznek figyelembe a tervezésénél.

Az előbb felsoroltak közül rendkívül helytakarékos tud lenni egy garzonlakásban pl. a szekrényágy, mely szinte a falba simulva bújik meg otthonodban, ha épp nem használod vagy a keretbe beépített fiókos ágy, ahova olyan ritkán használt dolgokat is el tudsz bújtatni, melyekre a mindennapjainkban nincs feltétlenül szükséged.

 

Az ehhez hasonló praktikai megoldások mellett további extra funkciói is lehetnek egy franciaágynak, gondolok itt az ágykeretbe vagy ágytámlába beépített LED szalagra, mely hangulatos megvilágítást tud kölcsönözni hálószobádnak.

 

A franciaágy élettani hatásai

 

Az egész napos munka, rohanás után a jól megérdemelt pihenést fogod az ágyadban tölteni. Azonban, ha nem tudod pihentetően kialudni magad, forgolódsz, többször felébredsz, a másnapod sem lesz hatékony és egy állandó kialvatlanság-fáradtság körforgás veszi kezdetét.

Egy másik élettanilag fontos szempont, amire szükséges odafigyelned, hogy megfelelő pozíciót kell találnod alvás során. Hosszútávon akár gerincfájdalmak kialakulásához is vezethet, gerincferdülést, helytelen testtartást is eredményezhet egy kényelmetlen fekhely. Figyelj az egyenletes nyomáseloszlást biztosító fekhelyre, nem kényelmes, ha besüpped alattad az ágy.

 

Összegezve az ideális fekhely jellemzői:

  • megfelelő magasságú, hosszúságú és szélességű 

  • harmonizál hálószobánk méreteivel és egyéb kiegészítő bútoraival

  • megfelelő keménységű vagy éppen puhaságú 

  • kényelmes 

  • praktikus, extra funkciói is vannak

 

Franciaágy kap bútor

Az online vásárlás egyre elterjedtebb vásárlási forma és franciaágy vásárlásakor is bátran adhatod le rendelésedet online. Ha otthon derülne ki, hogy mégsem olyan a megrendelt bútor, mint vártad, nálunk 41 napig indoklás nélkül meggondolhatod magadat és cseréljük egy másikra vagy visszavásároljuk tőled.

Ha nem találtad meg kínálatunkban álmaid franciaágyát, keresd bátran az ügyfélszolgálatunkat chaten vagy emailben és utánajárunk megvalósítható-e az elképzelésed!

 

Ha más típusú ágyat szeretnél kiválasztani, térj vissza a főmenübe.

Az oldal tetejére