Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Állami lakásfelújítási támogatás

2021. 05. 19. 14:22:00
Állami lakásfelújítási támogatás

Az állami Otthonfelújítási támogatásnak köszönhetően - saját lakás és 25 év alatti gyermek esetén - felújítási költségeid akár felét visszaigényelheted támogatásként 3.000.000 Ft-ig, 2021. január 1-től 2022. december 31-ig. 

Mi segítünk megvalósítani álmaid konyháját. A felméréstől, tervezéstől kezdve a gyártáson és kiszállításon keresztül a teljes körű beszerelésig Veled leszünk!

Nincs olyan konyhabútor, amit ne tudnánk megvalósítani!
Több száz elemből és színkombinációból választhatsz, csak a képzeleted szabhat határt!

Rendeld meg a konyhai gépeket, kiegészítőket és víztisztító berendezésed is nálunk és vedd birtokba új konyhádat!

Összeszedtük Neked a támogatással kapcsolatban felmerülő leggyakoribb kérdéseket és válaszokat, a pontos és részletes tájékoztatóért azonban olvasd el a 518/2020-as kormányrendeletet és a Magyar Államkincstár által biztosított tájékoztatót.

A támogatás 2021. január 1-től 2022. december 31-ig igényelhető elektronikusan (az interneten keresztül), postai úton vagy bármelyik kormányablakban személyesen.

A Magyar Államkincstárnak a kivitelezőkkel való szerződéshez biztosított sablonszerződést és az anyagköltségről és munkadíjról szóló számlákat kell benyújtani az elbíráláshoz a munkálatok befejezését követő 60 napon belül.

A támogatás igényelhető beépített konyhabútorra és a hozzá tartozó beépített műszaki cikkekre (beépített főzőlap/sütő, konyhai szag- és páraelszívó, víztisztító berendezés, stb.). A támogatás egyszer vehető igénybe.

Az otthonteremtési támogatást szabályozó 518/2020-as kormányrendelet alapján az igényelheti a támogatást, aki:

  • Nagykorú, cselekvőképes személy.
  • Legalább egy, 25 év alatti gyermeket nevel saját háztartásában.
  • Magyar állampolgár vagy a szabad mozgás és a három hónapot meghaladótartózkodás jogát Magyarország területén gyakorolja.
  • Magyarországi tb-jogviszonnyal rendelkezik, és legalább 1 éves (akár külföldi) tb-jogviszonya van legfeljebb 30 napos megszakítással (a felsőoktatási jogviszonyt, a gyedet, a nyugdíjasok kiegészítő tevékenységét vagy a katások tb-jét is figyelembe véve).
  • Nem rendelkezik köztartozással.
  • Rendelkeznek az önrész 100%-ával, mivel az állam utólag téríti meg a felújítási munkák maximum 50%-át a vásárlónak.
  • Rendelkezik számlával a munkákról.
  • Legalább 50%-os tulajdonrésze van a lakásban.

NEM adható be számla kizárólag anyagköltségről, a támogatás összegében (ami maximum a teljes költség fele) az anyagköltség és a vállalkozói díj 50-50%-ban szerepelhet.

A Magyar Államkincstár oldalán letölthető KALKULÁTOR segítségével könnyedén kiszámolhatod, hogy adott költségek mellett mekkora támogatásra számíthatsz.

A felújítás több ütemben és több vállalkozóval is történhet, ezek számát a rendelet nem korlátozza, így egy nagyobb felújítás részeként is lehetőséged van megvalósítani álmaid konyháját és igényelni a támogatást. 

A támogatás ugyanazon igénylő által – együttes igénylők esetében is – csak egyetlen alkalommal vehető igénybe. Ha a kérelem elutasításra kerül, akkor a jogszabályban nyitva álló időszakban 2022. december 31-éig az utolsó felújítási számla kiegyenlítését követő 60 napon belül ismételten igényelhető a támogatás.

A Magyar Államkincstár a hozzá történő beérkezés időpontját követően - a beérkezés sorrendjében - 30 napon belül bírálja el a kérelmeket.

Egyedi konyhád megtervezéséhez gyere el személyesen a hozzád közelebb eső konyhastúdiónkba vagy érdeklődj a lenti elérhetőségek egyikén!
 
KAP Konyhastúdió Veszprém:
8200 Veszprém, Jutasi út 95.

+(36) 70 413 0020
konyhastudio1@kapbutor.hu
KAP Konyhastúdió Siófok:
8600 Siófok, Vak Bottyán u. 49.

+(36) 70 424 4943
siofok@kapbutor.hu

 

Az oldal tetejére