Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 tipp a jól kialakított konyhához

Biztos Te is sokszor gondoltad már, hogy valami nem oké. Jössz, mész a konyhádban de nem találod mindig a helyed, fárasztó és frusztráló az egész. Ha nem így van, akkor gratulálunk, Neked ugyanis egy jól kialakított konyhád van. Vannak azonban olyanok, akik sok hibát elkövetnek a konyha kialakításakor. Adunk pár tippet, hogy minél könnyebb, jobb és praktikusabb legyen számodra a konyha.

1. Elpazarolt lépések, ne fuss fölösleges köröket!

Gondold át, hogy a konyha bizonyos kiegészítőit, hol és mikor használod és igyekezz rendszerezni őket. A reggelihez való alapanyagokat tárold külön és egy helyen, lehetőség szerint a hozzá használatos tányérokkal és bögrékkel. A bolti csomagolások helyett válassz, jól illeszkedő műanyag vagy üveg tárolókat, amik még átláthatóbbá teszik a fűszerek, reggelizőpelyhek, köretek szárazon történő tárolását. A gyakran használt eszközöket tarts a munkafelülethez közel.

2. A lehetőségekhez mérten igyekezz minél szélesebb helyet hagyni magadnak a konyhában

A konyhában megtett útvonalaidon a hely legyen legalább 1 méter széles, ha ezt meg tudod oldani. Ez a főző zónákban, valamint a tűzhely környékén lehet nyugodtan szélesebb is, ha elfér. A nagyobb hely praktikus ha esetleg többen vagytok a konyhába, de ha egyedül vagy akkor is. Könnyebben fordulsz, könnyebben érsz el dolgokhoz, nem érzed magad beszorítva és megszűnik az "Én vagyok a konyhám rabja" érzés is.

3. Gyermekbarát kialakítás

Igyekezz a konyhádban úgy alakítani a bútorokat, és berendezéseket, hogy a gyermekeket is figyelembe veszed. A számukra veszélyes forró pontok, mint például a tűzhely vagy a vízforraló ne legyenek az elsők, melyet elérhet a gyermek. A hasonló eszközöket érdemes úgy elhelyezni, hogy az a konyha bejáratától lehetőség szerint messzebb legyenek, így nem érintkezik velük elsőként a kisgyermek sem. Ezen kívül persze érdemes odafigyelni rájuk, hiszen egy pillanat tört része alatt megtörténhet a baleset.

4. Adj elegendő helyet a sarkokban és az ajtóknál

Mielőtt véglegesíted a konyhát ellenőrizd, hogy a sarkok megfeleően illeszkednek, a sarokba kerülő bútorok nem zavarják egymást. Illetve nagyon fontos szempont, a nyíló ajtók, a tűzhely valamint a hűtő ajtajának a méretét, nyílásának irányát és ezek mozgását belekalkulálni a konyha kivitelezésébe. Igyekezz úgy megoldani, hogy ne ütközzenek semmibe az ajtók, ezzel hosszabb távon sok bosszúságot, de még több pénzt spórolhatsz.

Látványterv leendő konyhádról? Igen!
Keresd kollégáinkat! +36 70/436-5814

5. Hagyj elegendő helyet az áthidaló pakolásokhoz

Ha benyúlsz a hűtőbe a főzési alapanyagokért, szeretnéd azokat a gáztűzhely lehető leginkább közel eső részére pakolni. Érdemes a tűzhely és a hűtő közé egy legalább fél méter szélességű munkafelületet hagyni. Erre tudsz kényelmesen pakolni, de akár az előkészítő folyamatokat is könnyedén elvégezheted, hiszen innen karnyújtásnyira lesz a hűtő és a tűzhely is.

Nálunk megtalálhatod álmaid konyháját.
Blokk konyháink közül is választhatsz, de ha nem találtál magadnak megfelelőt kérhetsz egyedi méretű, egyedi tervezésű konyhát is:

Ha nem találtad meg első ránézésre a kedvenced, vedd fel kollégáinkkal a kapcsolatot telefonon: +36 70/436-5814

Az oldal tetejére