Közzétéve:

Te tudsz matracot választani?

Az világ egyik legegyszerűbb dolgának tűnik, de mégis tudod-e melyik a számodra legideálisabb matrac?

Hogy indulj el? Mik a lehetőségek és mi mit jelent? Ezt szeretnénk Nektek most egy kicsit kivesézni, hátha sikerül megtalálni az ideális matracot, amin végre minden reggel kipihenten és frissen ébredhetsz

  1. Információ gyűjtés

Manapság az internet világában ez talán a legkönnyebb. Szokták mondani amit a google nem tud az nem létezik. Nem szeretsz keresgélni vagy nem vagy az online világ harcosa? Semmi baj!
Kérdezz tőlünk bátran online, vagy gyere be áruházaink bármelyikébe ahol szakértőink segítenek neked minden felmerülő kérdésedet megválaszolni a matraccal kapcsolatban.

2. Próba!

Ha már a látogatásnál tartunk, nem csak a kérdéseid miatt, hanem azért is várunk, hogy kipróbálhasd matracainkat! Ez miért is fontos?

Próba nélkül cipőt sem szívesen veszünk, a matrac ráadásul nem is olcsó mulatság, szóval mindenképpen érdemes kipróbálnod a kiválasztottat mielőtt megveszed. Egyesek a puhább, míg mások a keményebb matracot kedvelik, ám ez mindenki számára relatív, habár a gyártók jelölése jó támpontként szolgálnak, mégsem lehetsz benne egészen biztos, hogy számodra mi jelenti a megfelelő keménységet.

Ráadásul tudunk neked segíteni abban is, hogy ha ráfekszel a matracra, mi az amit pontosan érezned kell, ami az igazán pihentető alváshoz vezet majd.

3. Matractípusok

A bonell rugós matracról már biztosan sokan hallottatok, ennek a lényege hogy a rugók erős, vastag acélból készülnek. Tartós, stabil és megfizethető kategóriájú matracok tartoznak ide, ami megfelelően szilárd felületet biztosít az alváshoz.

Táskarugós matrac is ismerősen csenghet, minden egyes rugó speciális zárt különálló tasakban van azért, hogy csökkentse az elhasználódást, valamint a zajokat és a mozgást a matracban. Tökéletesen igazodik a test körvonalaihoz számos alátámasztási pontjának köszönhetően.

Habszivacs matracból is létezik többféle, ezekben nem találsz rugókat, itt az alátámasztást valamiféle szivacsanyag képezi.

Latex anyagból készülő jól lélegzik, és könnyedén elvezeti a testhőt így ez azoknak ideális választás, akiknek este gyakran melegük van.
Purhab szivacs az egyik legnépszerűbb, ez különböző keménységben és vastagságban elérhető, a skála igazán széles.
A nagy rugalmasságú habszivacs is purhab szivacs, de nehezebb és rugalmasabb. Ezen felül nagyszerűen alátámasztja a testet és hosszú időtartamú termék.
A memória habos szivacs kiemelkedő minőségű termék, ami felveszi a test természetes körvonalát és megelőzi a vérkeringési problémákat, izom és ízületi fájdalmakat.

A habszivacsnél érdemes a huzatra figyelni, ezeknél általában levehető, mosható de ha mégsem érdemes egy matrac huzatra beruházni, a könnyebb tisztíthatóság kedvéért.

4. Mikor cseréljünk matracot?

Erre nincs konkrét szabály, hogy mikor jön el pontosan az ideje, azonban az egészségünk a legfontosabb így elsősorban a gerinc pozíciója az, amire érdemes figyelni ebben az esetben.

Mivel minden ember más, tökéletes pozíció sincs ,ami mindenkinek megfelel, ráadásul rendszerint hason, háton vagy oldalt alvók vagyunk így ennek megfelelően más és más a szükséges tartás alvás közben.

Egy biztos, a megfelelő matrac akkor jó, ha fekve az egész gerinc és a derék is érinti a matracot. Próbáld meg a pároddal, miközben a matracot fekszel, hogy csúsztassa meg a tenyerét a derekad alá. Ha ezt akadály nélkül meg tudja tenni, akkor ideje elgondolkozni a matracod cseréjén.

Intő jel lehet, ha oldalt fekve a derekad és csípőd elmozdul, a gerinc nem egyenesen tart.

Ha további segítségre van szükséged, keress minket bizalommal!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük