Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

MDF lap: a modern bútorgyártás alapanyaga

Az MDF lap valójában a "közepes sűrűségű farostlemez" angol megnevezésének a rövidítéséből származik. Nagy nyomáson, gyantával vagy anélkül készítik.

A farostlemez fogalma sokakban visszatetsző, azt azonban érdemes tisztázni, hogy ez már nem a régi idők alapanyaga. Számtalan előnye van amiért érdemes a bútoriparban felhasználni.

Míg a forgácslapok esetében a lapszabászat során kipattanó legkisebb elem egy forgács nagyságú, addig az MDF lap esetében egy porszem nagyságú. Ezt azt eredményezi, hogy sokkal élesebb éleket tudnak létrehozni a vágás során, így az elkészült munka pontosabb lesz.

Ennek köszönhetően egy nagyon sima felületet kapunk, ami a lakkozás vagy festés során nagyban megkönnyíti a gyártók dolgát. Ezzel csodaszép magasfényű, sima felületet kapunk, ami lássuk be: kényezteti a szemünket :)

A másik nagy előnye inkább környezetvédelmi szempontból igazán fontos: a faipari hulladékok felhasználást teszik ezzel lehetővé. Több ilyen hulladékot használnak fel, mint a forgácslapok esetében, így bizonyos mértékig az újrafelhasználást teszi lehetővé.

A kníálat ezenkívül igen széles: változó színben és vastagságban kapunk már MDF lapot. Létezik vízálló és hajlítható változata is, így könnyen formázható, jól vágható bútorlapot választ az, aki az MDF lap mellett dönt.

Ez nem csak a felhasználóknak, hanem a gyártóknak is nagy előnyökkel jár: változatos, íves formákat is könnyedén létrehozhatnak, ezzel követve a modern divatot a bútorgyártásban.

Az oldal tetejére