Közzétéve:

Konyhai alsó sarokszekrény – helykihasználás

A konyhabútor-sarkok kihasználási lehetőségei nem csak nehézséget vagy kihívást jelentenek, hanem sok esetben a kreativitás kiélésének lehetőségét is.
Konyhabútor tervezésekor a sarokbefordulók kialakítása, annak érdekében, hogy azok tényleg használhatóak, kihasználtak legyenek, sokszor kihívást jelentenek még a konyhatervező számára is. De azt kell mondanunk, nincsenek lehetetlen kérések. Mostani bejegyzésünkkel segítséget szeretnénk nyújtani azoknak is, akik szívesen tervezgetik jövendő konyhájukat.
Azt, hogy melyik sarokszekrény-megoldást válasszuk konyhatervezéskor sokszor a rendelkezésre álló hely és a beépítendő készülékek együttesen határozzák meg.
Az általában szóba jöhető megoldások a következők lehetnek:

1.  EGYENES SAROKSZEKRÉNYEK

Helyszükséglete: 100-110 cm x 60 cm.
Típusai:

a.) Ajtó mögött lehet polc. Előnye a sok pakolóhely, hátránya, hogy kényelmetlen, nehezen hozzáférhető, viszont a legolcsóbb megoldás.
b.) Ajtó mögött félköríves forgókosár. Előnye: a kifordított kosár kényelmesen pakolható. Hátránya: legrosszabb helykihasználás, sok hely elvész, kevés edény fér el  rajta.
c.) Ajtóval kiforduló „magic corner” kosár. Az egyik legjobb megoldás, mert az ajtóval kiforduló kosár előre húzza a belső kosarat,így könnyebben hozzáférhetők az eszközök.
Jó helykihasználás, könnyű használhatóság. Felső árkategóriás termék.
d.) Ajtó mögött kiforduló ”Fly moon” tároló. Kiforduló, piskóta alakú lapok, amelyek jól pakolhatók. Jó megoldás ez is, ráadásul kényelmes is. Felső árkategóriás termék.

2. L ALAKÚ VAGY 90 FOKOS SAROKSZEKRÉNY

Helyszükséglete minimum 80 x 80 cm vagy 90 x 90 cm.
Típusai:
a.) Duplán kinyíló ajtó mögött polc vagy ¾-es forgókosár van. Előnye: a sok hely, jól áttekinthető és hozzáférhető, a legolcsóbb megoldás ennél a típusnál. Hátránya: kissé kényelmetlen, főleg az alsó polc pakolása.
b.) Duplán kinyíló ajtó mögött ¾ köríves forgókosár van. Előnye: praktikus, áttekinthető és könnyű használat jellemzi. Hátránya: a sarkok nincsenek kihasználva. Ár-érték arányban jó megoldás.
Speciális megoldás, amikor az ajtók befordulnak a kosárral a szekrény belsejébe.

3. 45 FOKOS SAROKSZEKRÉNY

Helyszükséglete minimum 90 x 90 cm vagy 105 x 105 cm.
Típusai:
a.)  90 x 90 cm-es szekrény, amely általában ajtós, polcos vagy mosogatós szekrény. Előnye a sok hely, a jó rálátás. Hátránya, hogy a mély szekrény nehezen pakolható.
b.) 105 x 105 cm-es  szekrény esetében legtöbbször főzőlapot helyezünk el felette, valamint beépíthető sütő befogadására is alkalmas.
Mindkét változatot  nagy területű konyhákba ajánljuk.

4. ÚJ INNOVÁCIÓ, L ALAKÚ FIÓKOK A SAROKSZEKRÉNYBE

Helyszükséglete: 120 x 120 cm.
Igen nagy konyha kell hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük