Közzétéve:

Inspiráló és praktikus tanulószoba

A megfelelően kialakított gyerekszoba, véleményünk szerint mindenhez helyet biztosít a csemetének. Legyen szó tanulásról, vagy játékról, mindennek megfelelő időben teret kell biztosítani.

A játékhoz egyszerűbb, a tanuláshoz kicsit nehezebb. Eleve a fogalom, a gyerekek számára sok esetben negatívumként hat, ha szóba kerül, és ritkán szívderítő, hiszen ez egy kötelező program. A suliból hazaérve, végre otthon lenni és leülni tanulni.. Nos ez nem a kicsik legfőbb vágya.

Szülőként azonban egy szépen és praktikusan berendezett gyerekszobával, inspirálhatjuk, buzdíthatjuk gyeremkünket arra, hogy jó érzés legyen számára leülni tanulni, és az ezzel töltött idő sem kényelmetlen, nyomasztó legyen.

Diablo ifjúsági elemes bútorunk darabjaival igazi friss, világos és természetes közeget teremthetsz csemetédnek
https://kapbutor.hu/termekcimke/diablo/

Egy ideális világban külön tanuló, vagy dolgozó szoba lenne a legjobb. Világos falakkal, nagy ablakkal, sok természetes fénnyel. Ezt azonban kevesen engedhetik meg, és szoktuk mondani, hozott anyagból dolgozunk.. Nos ezesetben is a rendelkezésre álló helységből kell kihozni a legtöbbet.

A berendezéskor figyelembe kell venni a gyermek életkorát, érdemes figyelni a nemét is, hiszen a kisfiúknak nem lesz szükségük fésülködő asztalra, de egy igazi hercegnőnek még lehet 🙂 Az életkorukból adódó méretkülönbségek miatt, érdemes külön számukra kialakított bútorokat választani. Erre az esetre lehet válogatni a gyerek vagy ifjúsági bútorok közül. Ezek méreteikben kisebbek mint a felnőtteknek készülők így az íróasztalt vagy forgószéket is az ő kicsi méreteikre állíthatjuk be, ami hosszútávon elsősorban az egészségügyi problémák kiküszöbölését szolgálja.

Mérd fel a szobában a helyeket és így válaszd ki a bútoroknak a legideálisabb helyet. Az íróasztal lehetőleg természetes fény közelébe, minél világosabb helyre kerüljön, ahol nem okoz gondot majd az olvasás és írás. Ha az íróasztalon számítógépet is elhelyezel, a helyszín megválasztásakor érdemes a konnektorok számát és figyelni, hogy legyen elegendő hely, mindent bedugni. Érdemes a kábeleket kábelvezető vagy kábelsín segítségével rendezni, hogy ne legyen a közlekedéskor balesetveszélyes.

Vidám és színes gyerekszoba, hogy a játék és tanulás is jókedvűen teljen
https://kapbutor.hu/termekcimke/mate/

Világítás kiépítésekor figyelj rá, hogy olyan helyre kerüljenek a lámpatestek, ahonnan a teret megfelelően be tudják világítani. Lehetőleg ne legyen sötét sarkok a szobában. Szerelhetsz fel fali kislámpákat is, vagy íróasztalra tehető lámpát is pluszban.

A megfelelő színek kiválasztásakor figyelj rá, hogy a helység ne legyen nyomasztó, depresszív, legyen színes és kellően vidám. Igazi gyerekeknek való birodalmat szeretnénk, nem komoly irodát. 🙂 Színes matricák, festmények, képek tehetik még hangulatosabbá vagy bájossá a berendezést.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük