Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kerti asztalok

Válogass a legkülönfélébb kerti asztalok és kiegészítőik között!

KAP Bútor Webáruházunkban megtalálod amit keresel.

Görgess tovább és fedezd fel kedvenc bútorodat álmaid kertjébe!

Rendezés:

Kerti asztalok kiválasztása


A kültéri bútoraid kiválasztása nem is olyan egyszerű, mint azt gondolnád. Mindez akkor tudatosul benned, amikor besétálsz egy kerti bútor áruházba vásárlási célzattal. Különböző anyagú, színű, formájú bútorok között fogsz glavírozni.

Mindezek pedig egymás mellé kihelyezve, épp hogy csak egy szűk közlekedő gyalogos útvonalon fogsz tudsz áthaladni köztük. Mindezek után teljes lesz a kétségbeesés, és döntésképtelen leszel, hogy is állj neki kiválasztani a kültéri bútoraidat.

 

Az első, amit ki kell válassz és az köré építheted majd a többi bútort is, az asztal.

 

Fontos a koncepció meghatározása. Milyen céllal is szeretnéd majd azt igénybe venni. Határozd meg magadban, mit szeretnél ahhoz az asztalhoz kötni. Grill partykat, családi ebédeket vagy csak a pároddal megpihenni a kertben egy hűsítő limonádé társaságában. 

 

 

Alumínium kerti asztalok

 

Az alumíniumból készült kerti asztalok előnyei között elsőként a tartósságát és az időjárással szembeni ellenálló képességét fontos kihangsúlyozni. Hőre nem vetemednek. Nyáron a napsugárzás okozta felmelegedés ellenére sem deformálódnak. Praktikusak, hiszen könnyű súlyuknak köszönhetően egy kézmozdulattal áthelyezhetőek. Ugynakkor nagyon stabilak és masszívak. 

 

 

Fa kerti asztalok

 

Többféle faanyagból készülnek, fenyőből, akácból, égerfából. Felületük legtöbb esetben lakkal kezelt, ezáltal védve vannak a külső hatásokkal szemben. Nem kell megijedni a fa anyagtól, a lakozott felület sima hatást biztosít, ezáltal a kisebb szálkák véletlenül sem fognak beleállni a tenyeredbe. A lakozott fabútor egyik előnye, hogy csupán egy nedves ronggyal extra könnyen tisztítható.

 

 

Fém kerti asztalok

 

A fém kerti asztalok az alumíniumhoz hasonlóak. Weboldalunkon különböző formában és méretben válogathatsz. Vannak köralakúak, négyzet vagy nagyobb téglalap alakúak is. 

 

A téglalap alakúak több méretben, 150-es, 160 cm-es vagy 180 cm-es kivitelben találhatóak meg. Minél több férőhellyel, ülőhellyel tervezel, annál nagyobb méretű asztalt válassz. Sokan már a 70 x 70 cm-es kisaszaltok között is megtalálják a nekik megfelelőt. A 90 x 90-es méret egy nagyon praktikus méret, mely köré akár négyen is kényelmesen helyet tudtok foglalni, anélkül, hogy étkezés közben egymás könyökét lökdösnétek.

 

kerti asztalok

A kerti asztalok funkcionalitása

 

Egy asztal négy lábbal, csak egy asztal. De ne álljunk meg itt. A kerti asztalok is különböző hasznos funkicóval rendelkezhetnek. Ha nem tudod eldönteni mekkora méretűt válassz, mert néha elegendő lenne egy kisebb méretű, alkalmanként azonban a nagyobb asztalt is tudnád hasznosítani, válassz kihúzhatósat.

Az asztal lapja alá csúsztatott plusz asztallappal bővítheted az asztal méretét, ezáltal többen is leülhettek az asztalhoz, ha a társaság létszáma úgy kívánja.

 

Leginkább a kis méretű asztalok esetében praktikus az összecsukhatóság. Miután kedveseddel megreggeliztetek a teraszon, egy könnyed mozdulattal összecsukhatod az asztalt, és a fal mellé támasztva helyet spórolhatsz.  

 

 

Hasznos a napernyő lyuk…

 

Az asztalhoz mindenki kényelmesen hozzá szeretne férni. Kényelmetlen, ha valaki nem tudja magát behúzni az asztalhoz, mert ott kellemetlenkedik mellette a napernyő tartó állvány. Vagy a székének a lába akad meg benne, ezáltal nem tudja magát közel húzni az asztalhoz, vagy a keze ütközik neki minden egyes mozdulatnál a napernyő rúdjába. Ha az asztal közepén találsz egy lyukat, nyugodtan állítsd bele a napernyőt. Ezáltal senkinek nem lesz útba, és mindenkinek egyforma árnyékot fog tudni adni.

 

Összegezve, egy fa kerti asztal azt gondolom valahogy barátságosabb hangulatot sugároz. Picit talán az erdei kempingek és piknikező helyek hangulatát árasztja, adja vissza. Az alumínium és fém asztalok viszont egy modernebb, letisztultabb stílust képviselnek. De ha egyik kategória mellett se tudod a voksodat letenni, keress rá a luxus rattan kerti asztalunkra, mely egy polyrattan körasztal, amely igazán exkluzív.

 

Ha más jellegű kerti bútorra gondoltál, kattints vissza a felsőbb kerti bútorok menübe

 

kerti asztalok