Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Brutális, de fontos tanulság, amire bárcsak korábban rájöttem volna, hogy íróasztalból és forgószékből milyet is kellett volna vennem a gyereknek.

Stribl Rebeka


Brutális, de fontos tanulság... bárcsak korábban rájöttem volna, hogy íróasztalból és forgószékből milyet is kellett volna vennem a gyereknek.


 

 

 

Amikor szeptemberben elindul ismét az iskola, akkor a szülők kicsit felszabadulnak, és ismét visszaáll a szokásos rend. Reggel viszik a gyermeket az iskolába, délután pedig mennek érte. És bizony ez kihívásokkal jár. De nem csak az időbeosztást tekintve, hanem a bútorválasztást illetően is.

 

Abban bizonyára egyetértünk, hogy a világ sokat változott, de a szülők többsége szeretné, hogy gyermeke szorgosan tanuljon otthon, és erre egy megfelelő tanulósarkot tudjon biztosítani számára.

 

Viszont sajnos nagyon sokszor előfordul, hogy ez nem történik meg. A probléma néha már akkor válik nyilvánvalóvá, amikor a gyermeknek gerincferdülése lesz, és gyógytornára kell járnia.

 

Nézzünk egy példát.

 

Sári 12 éves, és új íróasztalra és forgószékre lenne szüksége. De a szülei nem vesznek neki, mondván, hogy az még jó lesz. A forgószék háttámlája mozog, nem tartja megfelelően a hátát, így a gerince a sok-sok tanulás után eldeformálódik. Ez nem 1-2 nap alatt következik be, hanem hetek, hónapok, vagy akár évek alatt alakul ki.

 

Ez Sári életét nagyban befolyásolja, mivel ez a probléma és a fájdalom végig fogja kísérni az ő életét. Ugye te sem akarsz ilyen jövőt a gyermekednek? A szakemberek a KAP Bútoráruházakban Veszprémben és Siófokon is tudnak olyan forgószéket ajánlani, ami kényelmes, és állítható is. Így, ha Sárinak megveszik mondjuk 12 éves korában ezt a széket, akkor akár még 14-15 éves korában, de ha vigyáz rá, akkor még 18 évesen is tudja majd használni, hiszen olyan lesz, mintha vele együtt nőne a szék.

 

A másik nagy kérdés az íróasztal szokott lenni. Tudtad, hogy az íróasztalból az a legjobb, ami stabil és sok tárolóhellyel rendelkezik? Ezt tőletek tudom, mivel a héten 30 anyukával beszélgettem. És ebben mindegyikőjük egyetértett. Na de mi van akkor, ha ez mégsem adott?

 

Nézzük a stabilitást.

 

Ha egy íróasztal nem stabil, akkor a gyermek figyelme nem a tanuláson lesz, hanem azon, hogy ez már megint mozog. Emlékszem, nekem gyermekként volt olyan íróasztalom is, ami szabályszerűen szétesett, miközben matekoztam. A KAP Bútoráruházban viszont olyan íróasztal is van, ami annyira stabil, hogy még fel is lehet állni rá. Így akár egy ablak is megpucolható róla kényelmesen.

 

 

A következő fontos szempont a tárolás szokott lenni. Amikor a gyerek szobájában kupi van, lehet, hogy csak egy nagyobb íróasztalra lenne szüksége, mivel az évek alatt azért neki is egyre több dolga lett, amihez bizony egyre több szekrény, illetve fiók is kell. Ezeknek már nagyon sokféle változata létezik. Vannak művészibb darabok, és vannak egyszerűbb, de praktikus íróasztalok. Így a gyermek ki tudja választani azt, ami neki tetszik. A tanulósarok a gyermek számára egy fontos hely, így a legjobb, ha olyan, amilyet ő szeretne, ami neki tetszik, és az egészségét is szolgálja.

 

Így itt a tanulás öröm lesz neki, nem pedig kötelező feladat.

 

Ami pedig a kiegészítést illeti, később a számítógép, laptop, tablet és a telefon is ezen az asztalon lesz, így ezek töltése miatt egy konnektort is érdemes lesz az asztal közelébe tenni, vagy az asztalt kell olyan helyre tenni, ahol ez adott. Ez a legjobb, ha 80-90 cm magasan van, mivel így kényelmesen elérhető akár ülve is, és a kisgyermekek sem tudnak belenyúlni. Másrészt pedig az őszi és a téli szezonban az asztali lámpát is valahogy áram alá kell helyezni, emiatt is előnyös ez a kialakítás.

 

Összefoglalva, ha figyelsz ezekre az apróságokra, akkor biztos vagyok benne, hogy meg fogod találni azt a tanulósarkot a gyermekednek, ami minden igényét kielégíti. 

 

Gyere, szeretettel várunk áruházainkban Veszprémben és Siófokon!

Vagy nézd meg íróasztalainkat és forgószékeinket a webáruházban: kapbutor.hu

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Forgószék Íróasztal kényelem
Az oldal tetejére