Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az otthon dekorálásának 4 szabálya!

2019. 06. 25. 12:00:00

Az otthon dekorlása rendkívül izgalmas és szórakoztató lehet, de nagyon ijesztő és fárasztó is. Olyan sok hibát lehet véteni, amellyel az otthonod furcsa, számodra kínos és kicsi lehet, hogy megszámlálni se tudnánk. Természetesen senki sem akarja, hogy a lakása így nézzen ki, ezért fontos, hogy tudjunk néhány egyszerű szabályt ennek elkerülésére. Valójában sokkal egyszerűbb, mint gondolnád, és ha ismered ezt a néhány apróságot, egész biztos hogy a lakásod szép és otthonos lesz.

Ne akassz kis méretű dolgokat nagy felületű falra!


Az egyik legrosszabb dolog, amit megtehetsz, ha nem megfelelő kellékek, képek, dekorációs elemek lógnak a falon. Ha van egy kis falad, arra rakd inkább a kisebb méretű képeket, viszont a nagy falunkon, lóghatnak a nagyobb műalkotások. Ha valamilyen nagy falon lóg kisebb kép, körülötte csak a csupasz fal marad. Ezzel aránytalanná és nagyon furcsává tehetjük a helyiséget. Hasonlóképpen ha egy kisebb falon egy nagy kép van, akkor összenyomja a teret.

Használj sokféle és különböző textúrát!

Tedd érdekesebbé otthonod azzal, hogy különféle anyagokat és mintázatok használsz. Puha, bolyhos, szőtt, bőr, flitter és így tovább. Ezzel egész biztosan elérheted, hogy a lakásod ne legyen unalmas! A legjobb, ha annyiféle textúrát keversz, amennyit csak tudsz!

Széles és hosszú függönyök!

Sokan elkövetik a hibát, hogy kis méretű, rövid függönyöket vesznek a kisebb helyiségekbe. Kerüld el a kényelmetlen szobát, és válassz inkább hosszabb fazonú függönyt. Próbáld meg a karnist minél feljebb rakni, ezzel nem nyomod össze a belteret. A függönyöket pedig, ha széthúzod épp csak az ablak keretét takarják.

Ne használj túl kicsi szőnyeget!

Csak úgy mint a függöny esetében, egy jól megválasztott szőnyeg is segítheti az otthonodat optikailag nagyobbá tenni. Kiemelten fontos ezért, hogy mekkora szőnyeget válassz. Elsősorban azt tartsd szem előtt, hogy a szőnyegre ráférjenek a bútorok, vagy még kicsit ki is lógjon alóluk. A kisebb méretű szőnyegek hajlamosak optikailag összenyomni a rendelkezésre álló teret.

Az oldal tetejére