Közzétéve:

Az ideális íróasztal

Biztosan Te is félted gyermekedet, hogy bármilyen egészségügyi problémát okoz majd neki az ha sokat ül. Márpedig sajnos elkerülhetetlen, hiszen ülnek az iskolapadban, ülnek otthon tanulás közben, de még a Tv nézés és a számítógépezés is ülve megy.

Általánosságban elmondható, hogy a mai kor gyermekei többet ülnek, mint amennyit szüleink ültek. Azon kívül hogy szabadtéri mozgásra sarkallod gyermeked, mit tehetsz még azért, hogy az ülve töltött idő megfelelő legyen számára?

Válassz neki egy tökéletesen passzoló íróasztalt! Nem csak az a fontos szempont az asztalnál, hogy szélességét tekintve befér-e gyermeked szobájába. Az igazán fontos méret, egészségügyi szempontból az a magasság.

Általános szabály az íróasztalok esetében, hogy sem a túl alacsony, sem a túlzóan magas asztalok nem kényelmesek. Itt most csak az asztalról van szó, ehhez igazíthatod majd a székét is, de mindennek az alapja a jó íróasztal.

Akkor jó az íróasztal, ha gyermeked függőleges felkarral- és közel vízszintesen tartott alkarral tud támaszkodni az asztalon miközben a székben ül.

Érdemes az asztalhoz egy hozzáillő, állítható magasságú széket társítani, így biztosan megfelelően tudod majd állítani ergonómiai szempontból gyermeked részére a bútorzatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük