Áruházi akciók

Az oroszok is már a konyhában vannak!
Miért válassz minket októberben is?
Most
1. Óriási a választék, akár 5 nemzet konyha variációiból választhatsz!
2. Minden konyhát különlegesen jó feltételekkel rendelhetsz meg!
3. A konyhádhoz most 5 Ft-ért vehetsz egy kiváló szakácskönyvet.
4. A konyhádat októberben ingyen házhoz is szállítjuk Neked!
5. A beszerelésben is segítünk!

Mire figyelj konyha vásárlásnál?

1.) Lélektan: Fogadd el a tényt, hogy a konyhabútor vásárlás az egyik legbonyolultabb, ha nem a legbonyolultabb dolog a lakásban. Jóval több időt fog igénybe venni, mint mondjuk egy kanapé kiválasztása. Ez sajnos nem függ attól, hogy kicsi vagy nagy a helyiség, ahova be fog kerülni. Ha nagy, akkor azért, hogy berendezd, ha kicsi akkor pedig azért, hogy a kis helyre egy praktikus megoldást találj.

2.) Blokk konyha kontra egyedi összeállítás: Először is tisztázzuk le, mit jelent, hogy blokk. Ez egy gyártó által előre összeállított garnitúra, melyet ők sorozatgyártásban készítenek, így kedvezményes áron juthatsz hozzá. Zömmel ezek 2 méteres hosszt jelentenek, amelyek tartalmazzák a mosogató medencét is. Azt javaslom, ha a hely engedi, akkor próbálj meg blokkból kiindulni, mert így egyből meg tudsz spórolni egy kis pénzt. Természetesen ha az abban lévő elemek nem egyeznek az elképzeléseddel, akkor válaszd az egyedi összeállítást. Mivel ezt a bútort nem egy évre veszed, fontos, hogy több év után is szeress még ránézni. Ha hiszed, ha nem, szebb konyhában finomabb étel fő.

3.) Felmérés: Ez az alapja mindennek. Ha komoly szándékaid vannak, és nem csak nézelődni mész az áruházba, akkor mindenképp úgy menj, hogy már lemérted a helyet, ahova a bútor kerülni fog. Ha ez hiányzik, az értékesítő nem fog tudni Neked segíteni. Az alsó elemek miatt amire figyelj: az a falak hossza, radiátorok és fűtéscsövek elhelyezkedése, illetve a víz- és gáz kiállás. Felső elemeknél fontos a helyiség belmagassága, illetve az ablak(ok) elhelyezkedése. Ha bizonytalan vagy magadban, akkor válassz olyan bútoráruházat, ahol vállalnak helyszíni felmérést, így ezt mind elvégzik helyetted.

4.) Konyhai gépek: Szorosan kapcsolódik a hármas ponthoz, hiszen a tervezéskor fontos az is, hogy milyen gépeket szeretnél majd a konyhádba. Itt most nem arra gondolok, hogy lesz benne mosogató, tűzhely és hűtő, hanem például szeretnél-e egy mosogatógépet, vagy akár beépíthető mikrót. Jó ha tudod, hogy tűzhelyekből is egyre népszerűbb a beépíthető, így a sütőt akár kézmagasságban is el tudod helyezni, a főzőlap pedig kerülhet teljesen más helyre, ahol Neked kényelmes. Ha jó áruházba mentél, akkor az értékesítő nem csak a konyhabútorokhoz fog érteni, hanem az ahhoz kapcsolódó gépekhez is.

5.) Anyagok: Itt most beszéljünk konkrétan csak a bútorról. Egy konyhai elemnek két fő része van: korpusz és front. A korpusz a bútor testét jelenti, ez az esetek 99%-ban bútorlapból, vagy szaknyelven laminált lapból készül. Szín és mintázat annyi van, mint égen a csillag. Ennek is van jelentősége, mert ezt a színt fogod látni a bútor belsejében, az ajtó nélküli, nyitott elemeknél, illetve ha az alsó elemeid nem lábon állók, akkor a bútor alján is. Frontok, vagy más néven ajtók esetében az anyaghasználat lehet szintén laminált lap, marási mintás MDF ajtó, illetve egyre nagyobb népszerűségnek örvend az egy színű festett, fényes front.

6.) Munkapult: Általában az utolsó lépések egyike, de fontos, hiszen a következő években ezen a felületen fogod elkészíteni a családi ebédeket. Vastagságra 28 vagy 38 milliméterest tudsz választani. Mindegyik méret strapabíró, a 38 milliméteres inkább csak egy karakánabb megjelenést tud biztosítani a bútorodnak. Szintén több száz szín és struktúra közül tudsz válogatni. A legfontosabb tanácsom, hogy ahol egymás mellett vannak munkalapos alsó elemek, oda egybe kérd a pultot, ne darabokból. Így a résekbe nem tud befolyni mindenféle húslé vagy víz, ami főzés közben kifröccsen.

7.) Fogadd el a segítséget: Hogyan szoktál autót vásárolni? Gondolom Te is viszel magaddal egy autószerelőt vagy egy ismerőst, aki nagyon ért az autókhoz. Ahogy az autók, úgy a konyhabútor is komoly szakértelmet kíván, ezért azt javaslom, ha a bútoráruházban az értékesítő segíteni akar, fogadd el azt. Ebben a szituációban ő a szakember, és minden, amit mond, tudást ad Neked is. A legritkább esetben fogod meglátni a kiállított termékek között pont azt a színt és méretet, ami Neked megfelelő. Viszont könnyen lehet, hogy találsz olyan stílust, amit elképzeltél, és azt lehet abban a színben és méretben gyártatni, amiből megszületik álmaid konyhabútora. Ezért mindig kérdezz!