Közzétéve:

8 fantasztikus szekrény rendszerező tipp

Ha Te vagy az elsőszámú Miss Káosz cím győztese, mert úgy gondolod, hogy a gardróbodban nem tudsz rendet tartani, így pedig napi több percet töltesz el a ruhadarabjaid keresgélésével, akkor mutatunk pár ötletet, hogy tehetnéd rendszerezettebbé.

Hiába a nagy szekrény, a sok ruha, kiegészítővel ha nem tudod mit hol és hogyan tárolj úgy, hogy átlásd a szekrényt!

Vállfa-optimalizálás

Az akasztós részt könnyű túlzsúfolni: kis ruhák, nyári dresszek, kabátok, ingek tömkelege. Egy idő után a rúd is véges, amire a vállfákat akasztod, így nincs más hátra, mint előre.. illetve lefelé! Tegyél egybe két vagy akár több vállfát is. Ezt egy lánccal, vagy akár fém doboz nyitófülekkel is meg tudod tenni.

“Tank-top” probléma

Ha nagyon sok trikód, ujjatlan felsőruházatod van és nem tudod hogy tárold őket, ehhez is segítség lehet egy vállfa, és a néhány függöny akasztó karika. A karikákra könnyedén ráteheted a felsőket, a vállfán lógva pedig egymás mellett kényelmesen elférnek a szekrényben.

Sálak

Ha Te is imádod a sok szép színes sálat, tavasszal, télen, ősszel vagy akár a vékonyabbakat nyáron is akkor bizonyára szembesültél már a tárolás problémájával. A trikókhoz hasonlóan egy vállfa és néhány függönykarika segítségével ezt is könnyedén rendszerezheted. De ha csak egy vállfára kötöd őket sorban, akkor is hasonló eredményt kapsz majd.

Övek

Tárold az öveket is úgy, hogy ne menjenek tönkre a hánykolódástól. Ha folyton széttekerednek a polcokon, és már nem igazodsz ki rajtuk, fogj egy vállfát és pár kampót, és akaszd fel őket sorban egymás mellé. Így garantáltan megtalálod a napi öltözékedhez valót, és az övek is sok ideig megőrzik állapotukat.

A női táskák…

Azok a bizonyos mindent elnyelő, fekete lyukakat megszégyenítő női táskák, amikből van mindenféle színben, hogy a napi öltözékhez a legmegfelelőbbet választhasd ki… Na de ezeket valahova el is kellene tenni, ha a lakásba beérve nem a táskakupacon át szeretnél átjutni a szobákig. A gardróbod ajtaján megfelelően kialakított akasztókkal, minden táskádat gond nélkül, felakasztva tudod tárolni. Így nem mennek tönkre a nem megfelelő tárolás miatt, ráadásul első ránézésre tudni fogod, hogy aznap melyiket vidd magaddal.

Alsőneműk

A nőknek általában minden színű felsőjükhöz tartozik egy ugyanolyan vagy nagyon hasonló színű melltartó. A melltartóhoz pedig megfelelően passzoló alsónemű.. Ez egy végtelen történet, ezt látjuk. Ezeket sem muszáj szétszórtan, össze-vissza dobozokban tárolni! A szekrény ajtóra applikált ruhacsipeszek és akasztók nagy segítséget nyújthatnak az alsóneműk rendszerezésében is.

A cipők

Kardinális kérdés egy nő gardróbjában a cipő, ugyanis míg a férfiaknak általában van egy téli és egy nyári változat, addig a nőknek van alacsony, magas, flipflop, platform, sport, ballerina, szandál, otthoni… és még sorolhatnánk. Ezeknek a rendszerezése egyáltalán nem egyszerű. Tárold őket a falra fúrt szekrény gombokra akasztva, vagy polcozd be a szekrényed alját, és tedd őket sorba. Ha sok flip-flop jellegű papucsod és szandálod van, tárolhatod őket irattároló dobozokban is.

Ékszerek

A nem túl értékes bizsukat szeretjük gyűjteni, az értékesekből pedig rendszerint kevesebb van, így azoknak meg is van a megfelelő helyük. De mi legyen a hétköznapi bizsukkal? Színesek, csodaszépek, de állandóan összegabalyodik, a fülbevalóknak pedig a párja hiányzik… Fúrj fel a szekrény belső oldalára néhány akasztót, fogast és használj hozzá pár kampót, ezekre szépen fel tudod ékszereidet akasztani. Ha fali tárolót használsz, abba elteheted a gyűrűket, fülbevalókat és karkötőket is.

Forrás: Pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük