Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 tipp a kényelmes bútorvásárláshoz

Lengyel Norbert
2021. 09. 10. 12:04:31
5 tipp a kényelmes bútorvásárláshoz

Milyen kényelmetlenségekkel számolhatsz bútor vásárlásakor és hogyan tudod ezeket elkerülni?

 

5 tipp a kényelmes bútorvásárláshoz

 

Értek már kellemetlen meglepetések egy-egy bútor vásárlásakor?

El szeretnéd kerülni ezeket? Nem mersz online vásárolni? Segítünk, hogy kényelmesebben és biztonságosabban vásárolhass!

 

1. Hogyan fog a megvásárolt bútor eljutni az otthonodba?

 

Mindegy, hogy személyesen vagy online vásárolsz, a megvett bútornak valahogyan el kell jutnia az otthonodba. Ez egy kisebb bútornál vagy kiegészítőnél nem probléma, mert akár Te magad elviheted kézben, hátizsákban, autóval.

De mi a helyzet a nagyobb bútorokkal? Mihez kezdj egy gardróbszekrénnyel vagy kanapéval?

Erre kínálnak megoldást az áruházak házhoz szállítási szolgáltatásai. Megrendeled a kiszemelt bútort és az áruház eljuttatja az otthonodba.

Itt kaphatsz alapszolgáltatást, ami keretében az ajtódig viszik a megrendelésedet vagy segítened kell a futárnak, hogy a lakásba jusson a bútor.

Vagy kérhetsz kényelmi extrákat is (például plusz rakodószemélyzet, bútor összeszerelés, régi bútor elszállítása), amiknek köszönhetően összesen annyi a dolog, hogy az előre egyeztetett időben otthon vagy és megmondod hova rakják a megrendelt bútort vagy bútorokat.

Mennyivel kényelmesebb ez a megoldás, ahol csak a számodra legmegfelelőbb bútor kiválasztásával kell bajlódnod, a szállítást pedig az áruház intézi Neked, nem?

Az áruházak kiszállításának csupán két hátránya van azzal szemben, ha  Te magad szállítod haza a bútorodat:

  • Mivel nagyobb termékekről beszélünk, ezért nem oldható meg a szállítás a népszerű futárcégekkel, akik akár másnapra kiszállítják a csomagot.
    A bútoráruházak többnyire gyűjtőfuvarral szállítják ki a megrendeléseket, így pár napot várnod kell, hogy megkapd a rendelésedet. 
  • A kiszállításnak díja van, azonban a legtöbb áruháznál van egy értékhatár ami fölött ez ingyenes, illetve időről időre találkozhatsz házhozszállítási akciókkal is.

 

2. Lapraszerelt vagy összeszerelt a bútor?

 

Van, hogy a vásárlás hevében megfeledkezel erről az igencsak fontos buktatóról. Pedig több szempontból is járhatsz rosszul miatta.

Az még csak a kisebb probléma, ha a kiszállításkor derül ki, hogy lapraszerelt a bútorod és Neked kell összerakni vagy megkérni valakit, hogy segítsen összerakni. Persze, kellemetlen, de megoldható.

Ha már tudod, hogy lapraszerelt lesz a bútorod, akkor a legtöbb áruháznál kérhetsz összeszerelést, hogy ne Neked kelljen ezzel bajlódnod.

De gondolj bele abba a helyzetbe, mikor nem számoltál vele, hogy összeszerelt bútort vásároltál .... és nem fér be az ajtón. Na akkor jön a matek, hogy mi legyen.

Légy felkészült, és tudd a vásárláskor, hogy lapraszerelt vagy összeszerelt bútort vásárolsz. Ha nincs feltüntetve az információ a terméknél, akkor kérdezd az áruház szakemberét vagy online rendelés esetén az ügyfélszolgálatot, hogy ne érjen váratlan meglepetés!

 

3. Mit tegyél, ha az otthonodban már nem tetszik annyira a megvett bútor, mint az áruházban vagy a képen?

 

Vagy keresel valakit, akinek tetszik és eladod neki vagy válassz olyan áruházat, ahol visszavásárlási garanciát adnak a bútorod mellé!

A KAP Bútornál például 41 napos visszavásárlási garanciát kapsz minden nem egyedi terv alapján elkészített bútorra, így 41 napig bármikor meggondolhatod magad és mi indoklás nélkül cseréljük vagy visszavásároljuk a bútort.

 

4. Online vásárlás

 

Az online vásárlás már a bútorok esetében is egyre népszerűbb. Sokkal kényelmesebb, mint áruházról áruházra végignézni a kiállított bútorokat.

Online sokkal nagyobb választékkal találkozhatsz és a válogatás is könnyebb. Könnyedén kereshetsz a bútorok között és össze is tudod őket hasonlítani.

Egy webáruházban leadott rendelésnél viszont nem tudod megérinteni, kipróbálni a bútort, csak miután megkaptad. A rendelkezésre álló adatok, képek alapján tudod eldönteni, hogy megfelel-e számodra.

Ezért is fontos, hogy a 3. pontban említett garanciát nyújtó áruházaktól vásárolj, így az összes amit veszíthetsz, az a kiszállításig eltelt izgatott várakozással eltöltött idő.

Keresd az ellenőrzött és ajánlott webáruházakat vagy ha ez máshonnan nem derül ki, akkor nézd meg az áruház értékeléseit a közösségi felületeken, így szintén elkerülhetsz pár meglepetést.

 

5. Online chat, avagy kérdezz azonnal az ügyfélszolgálattól!

 

Ez egy szintén egyre népszerűbb, gyors és hasznos szolgáltatás. A legtöbb webáruházban találsz már felületed hozzá, hogy azonnali üzenetet küldhess az áruháznak.

Használd bátran Te is ezt a szolgáltatást, sok időt spórolhatsz meg és több bizonytalan pontot is letisztázhatsz a vásárlás előtt.

Emellett, ha egyáltalán nem válaszol az adott áruház, akkor máris szereztél egy kis plusz információt arról, hogy mire számíts az ügyfélszolgálatuktól egy esetlegesen felmerülő probléma esetén.

Ha egy chates megkeresés esetén nincs időd kivárni a választ, akkor érdemes valamilyen elérhetőséget megadnod, nehogy amiatt ne kapj választ a kérdésedre, mert nem tudnak már elérni Téged miután kiléptél az oldalról.

 

Ezek mind olyan szolgáltatások, amik kényelmesebbé és biztonságosabbá tehetik a bútorvásárlást számodra!

 

Használd hát az áruházak szolgáltatásait, hiszen ezek a szolgáltatások a kényelmedet szolgálják és ez bárki számára elérhető luxus!

 

KAP Bútor Webáruház - Konyha | Ágy | Kanapé

Az oldal tetejére