Közzétéve:

12 praktikus ötlet a konyhába

A megkérdezett háziasszonyok jelentős részének válasza arra a kérdésre, hogy szeret-e főzni általában az, hogy: NEM! DE KELL!
Tud-e ezen a problémán a konyhatervező segíteni?
Ezt mindenki döntse el saját maga, mi itt felvázolunk, a teljesség igénye nélkül, egy-két praktikus megoldást, amelyek talán kellemesebbé tehetik a konyhában töltött időt.

1. Segítség lehet, hogy főzésnél karnyújtásnyira és jól áttekinthetően vannak a hozzávalók, a különböző szélességű kihúzható rácsokban.
Ráadásul ebben a konyhában még a főzőlap magasságát is lesüllyesztettük.

2. A fiókos rendszerek nagyban növelik a komfortérzetünket, hiszen csak kihúzzuk és máris látjuk mi van benne. Ráadásul, kényelmes munkavégzési zónában kell mozognia.

3. Rendkívül könnyen és finoman működő felnyíló ajtók használatával, egy mozdulat kell csupán a kinyitáshoz, s ezután áttekinthetővé válik az egész szekrény tartalma.

4. Új trend, a nyomásra nyíló ajtók és fiókok, amelyek minimalista stílushoz kiváló kiegészítők, így a fogantyú már nem is kell.

5. Felső szekrénybe épített edénycsöpögtető, amely nagyon praktikusan, legalul egy kihúzható tálcába gyűjti a vizet.

6. Sokszor szükség van rá, hogy a konyhapulton elhelyezett dolgokat, gépeket eltakarjuk. Jó szolgálatot tehet erre a célra a pultra épített redőnyös szekrény, ami akár üvegredőnnyel is kérhető.

7. Az ajtóval kiforduló szemetes a mosogató alatt szintén ideális kiegészítő és jól hasznosítható.

8. Időnként szükség lehet egy borhűtőre is, amit lehet például a konyhabútorba is beépíteni.

9. Az ablaktól balra elhelyezkedő felső szekrény vízmelegítőt és csöveket is elrejthet.

10. Egyre divatosabbak a csempe helyett alkalmazott üveghátfalak. Ki hinné, hogy a képen látható zöld felület üvegből van?

11. Sokszor gondot okoz a mikróhullámú sütő elhelyezése is a konyhában. Hiszen sokak számára az a cél, hogy ne foglaljon el semmilyen helyet a konyhapulton. Az alábbiakban néhány példát mutatunk az elhelyezési lehetőségekre.

12. A konyhapult bal szélén lévő, alumínium színű karika egy kihúzható konnektor szerves része.Kihúzva 3-as konnektor tárul elénk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük