Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

10 alapvető dolog, amire a hálószobádnak most szüksége van

tökéletes hálószoba

Nincs általános érvényű recept, amit alkalmazni lehetne a hálószobánk tervezésekor, de azért akadnak lehetőségek a tökéletesítésre. Megfelelő világítás, egy puha szőnyeg, kényelmes ágynemű, ez mind-mind segít, hogy komfortosabb legyen.

Mi most összegyűjtöttük nektek a 10 legszükségesebb dolgot egy vidám és átgondolt hálószoba kialakításához. Olvass tovább, hogy ihletet kapj saját hálószobád személyre szabásához!

tökéletes hálószoba - részlet

1. Használd az ágyneműt

Nincs semmilyen mágikus formula, ami mindenhol használható lenne. Egyszerűen mindig számíthatsz a kényelmes ágyneműdre, hogy rendezettnek és világosabbnak hasson a szoba. Egy ágy csak két párnával üresnek hat, de ezen könnyű segíteni: halmozz egymásra többféle színű és szövetű párnát, amit még feldobhatsz egy rádobott takaróval.

2. Egy stílusos fejtámla

Ha van valami ami meghatároz egy hálószobát, akkor az egy stílusos fejtámla. Pont mint egy szép ágynemű, egy egyszerű ágykeret egy izgalmas fejtámlával máris sokkal egyedibb és kihívóbb. Plusz, nagyszerű háttámasz esti olvasáskor.

komfortos hálószoba

3. Egy kényelmes szőnyeg

Egy hálószoba szőnyeg nélkül hűvösnek és távolságtartónak hat. Ügyelj arra, hogy olyan szőnyeget válassz, ami plusz színt, struktúrát, mintát ad az alaphoz. Segít a szoba egységesítésében, és tompítja a zajokat. A legjobb az egészben, hogy amikor kiszállsz az ágyból mindig valami puha és kényelmes lesz a talpad alatt.

4. Egy jó függöny

Bár szeretjük, ha egy hálószobába sok természetes fény jut be, azért  a privát szférát is igényeljük. Találj egy finom szövetet, ami megszűri a nap fényét a délutáni szunyókáláshoz. Másik megközelítésből pedig vigyél lendületet a helyiségbe színes kiegészítőkkel, mint amilyenek a függönyök vagy párnák.

kényelmes hálószoba

5. Megfelelő világítás

Minden helyiségnek a javára válik a sok, megfelelően elhelyezett fényforrás, de a hálószobában ez különösen fontos. Legyél biztos benne, hogy nem csak egy darab van belőle a szobában. Gondolkodhatsz mennyezeti lámpában, állólámpában a sarokban, asztali lámpában az éjjeliszekrényen, plusz lámpában  a komódon. Ezek alapvetően létrehoznak egy hangulatosan megvilágított teret.

6.  Egy pad az ágy lábához

Tegyél be egy extra helyet, ahol ülni lehet, ezzel bővítve a hálószoba lehetőségeit. Egy pad az ágyad végében stílusos hely a táskádnak, cipőt le-/felvenni, az utcai ruhádnak. Ha sokat utazol a poggyászod is tarthatod rajta. Ha nincs sok helyed a tárolásra, akkor egy tárolós paddal bővítheted azt: jól elférnek benne az extra párnák, takarók.

hálószoba állótükörrel

7. Komód és éjjeliszekrény

Beszéljünk a tárolásról. Úgy tűnik, hogy nem egy komplikált dolog, de elég sok zárt tároló kell egy hálószobába is. Nem csak azért, mert segít rendet tartani, de a komódok és éjjeliszekrények további felületet adnak, ahová le tudod tenni a mindennapi tárgyaidat, például a kulcsodat, pénztárcádat, napszemüvegedet, könyveket és kézimunkádat.

8. Egy állótükör

Nézzünk szembe a tényekkel: egy nagy tükör, ami a komód mellett áll rendkívül praktikus és stílusos kiegészítője bármelyik hálószobának. Emellett egy kis csillogást is kölcsönöz a helyiségnek, illetve tágasabbá válik a tőle a tér.

egyedi dekoráció a hálószobában

9. Egyedi dekoráció

Tedd a teret teljesen a magadévá merész tárgyakkal, amik számodra fontosak. Ez egy vidám módja, hogy több egyediséget vigyél a szobádba, és otthonosabbá tegyed. Lehetnek ezek akár a kedvenc könyveid, parfümös üvegek, szép kerámiák, amiket kedvelsz, vagy egy váza virágokkal, gyönyörű tálak és ékszertartók. Ezek tökéletesen mutatnak a komódodon, hangulatossá és élettelivé teszik a szobát.

10.  Játékos és festői műalkotás

Mint ahogy a kis tárgyak, úgy néhány szemet gyönyörködtető művészi alkotás is személyes betekintést enged a saját stílusodba. Egy falra akasztott festmény vagy színes, absztrakt kép elmélyülést és színt visz a személyes teredbe. Rakj ki a faladra rögtön pár darabot, hogy életre keltsd a hálószobád falát.

(forrás: blog.modsy.com)
Az oldal tetejére